Yunusemre Belediyespor halk oyunlarında Türkiye ikincisi oldu
Yunusemre Belediyespor Halk Oyunları Ekibi, Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Finalleri'ne damga vurarak Türkiye 2'ncisi olmayı başardı. Mavi Beyazlılar, kazandığı kupa ve madalyasını elim bir kaza sonucu vefat eden merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e armağan etti.
Yunusemre Belediyespor, halk oyunlarında büyük bir başarıya daha imza attı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Finalleri'nde Manisa'yı ve Ege'yi temsil eden Mavi Beyazlılar, gençler düzenlemeli dalda Türkiye 2'ncisi oldu. Kendi bölgelerinde şampiyon olan toplam 12 ekibin yer aldığı finallerde gösterdiği üstün performansla izleyenlerin beğenisini kazanan Yunusemre Belediyespor Halk Oyunları Ekibi, 15 yıl aradan sonra Manisa'ya Türkiye derecesi getiren ekip olmanın gururunu yaşadı. Mavi Beyazlılar, elde ettiği Türkiye 2'nciliği kupa ve madalyasını geçtiğimiz günlerde elim bir kaza sonucu vefat eden merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e armağan etti. Şampiyonanın kortej yürüyüşüne, "Seni unutmayacağız, Manisa'nın Efe'si" yazılı pankartla çıkan sporcu ve antrenörler, Şanlıurfa halkına duygusal anlar yaşattı. Halk oyunları ekibi ayrıca halka mesir macunu saçarak Manisa'nın tanıtımına da katkı sağladı.

"Manisa'nın Efe'si Ferdi başkanımızı asla unutmayacağız"
Tüm ekibi tebrik eden Yunusemre Belediyespor Başkanı Bülent Kanik yaptığı açıklamada, "İyi ekiplerin yarıştığı Şanlıurfa'da gururumuz olarak Manisa'mızı başarıyla temsil eden tüm sporcu ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Manisa'mız 14 yıldan bu yana Türkiye Finalleri'ne gidemezken, 15 yıldır da Türkiye derecesi elde edemiyordu. Ekibimiz bu başarıyla yıllar süren hasrete son vermiş oldu. Şampiyona öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek'in ani vefatı hepimizi derinden üzdü. Ekibimiz yarışmaya moralsiz gitti. Türkiye ikincisi olduk ama içimizde burukluk var. Halk oyunlarına çocukluğundan beri ilgi duyan ve çok güzel zeybek oynayan Manisa'nın Efe'si Ferdi Başkanımızı asla unutmayacağız. Kendisini sevgiyle, özlemle ve rahmetle anıyoruz. Kulüp olarak hedefimiz, katıldığımız tüm spor dallarında olduğu gibi geleneklerimizin ve tarihimizin önemli bir yansıması olan halk oyunlarında da gurur veren başarılara imza atmak. Bizlere bu yolda desteğini esirgemeyen Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban'a, Belediye Başkan Yardımcımız Hakan Gürtunca'ya ve sporcu ailelerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 17.06.2025 16:08:00 314 0

Tarih: 17.06.2025 16:08 Güncelleme: 17.06.2025 16:10
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00