Yunusemre Belediyespor halk oyunlarında Türkiye ikincisi oldu
Yunusemre Belediyespor Halk Oyunları Ekibi, Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Finalleri'ne damga vurarak Türkiye 2'ncisi olmayı başardı. Mavi Beyazlılar, kazandığı kupa ve madalyasını elim bir kaza sonucu vefat eden merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e armağan etti.
Yunusemre Belediyespor, halk oyunlarında büyük bir başarıya daha imza attı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Finalleri'nde Manisa'yı ve Ege'yi temsil eden Mavi Beyazlılar, gençler düzenlemeli dalda Türkiye 2'ncisi oldu. Kendi bölgelerinde şampiyon olan toplam 12 ekibin yer aldığı finallerde gösterdiği üstün performansla izleyenlerin beğenisini kazanan Yunusemre Belediyespor Halk Oyunları Ekibi, 15 yıl aradan sonra Manisa'ya Türkiye derecesi getiren ekip olmanın gururunu yaşadı. Mavi Beyazlılar, elde ettiği Türkiye 2'nciliği kupa ve madalyasını geçtiğimiz günlerde elim bir kaza sonucu vefat eden merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e armağan etti. Şampiyonanın kortej yürüyüşüne, "Seni unutmayacağız, Manisa'nın Efe'si" yazılı pankartla çıkan sporcu ve antrenörler, Şanlıurfa halkına duygusal anlar yaşattı. Halk oyunları ekibi ayrıca halka mesir macunu saçarak Manisa'nın tanıtımına da katkı sağladı.

"Manisa'nın Efe'si Ferdi başkanımızı asla unutmayacağız"
Tüm ekibi tebrik eden Yunusemre Belediyespor Başkanı Bülent Kanik yaptığı açıklamada, "İyi ekiplerin yarıştığı Şanlıurfa'da gururumuz olarak Manisa'mızı başarıyla temsil eden tüm sporcu ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Manisa'mız 14 yıldan bu yana Türkiye Finalleri'ne gidemezken, 15 yıldır da Türkiye derecesi elde edemiyordu. Ekibimiz bu başarıyla yıllar süren hasrete son vermiş oldu. Şampiyona öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek'in ani vefatı hepimizi derinden üzdü. Ekibimiz yarışmaya moralsiz gitti. Türkiye ikincisi olduk ama içimizde burukluk var. Halk oyunlarına çocukluğundan beri ilgi duyan ve çok güzel zeybek oynayan Manisa'nın Efe'si Ferdi Başkanımızı asla unutmayacağız. Kendisini sevgiyle, özlemle ve rahmetle anıyoruz. Kulüp olarak hedefimiz, katıldığımız tüm spor dallarında olduğu gibi geleneklerimizin ve tarihimizin önemli bir yansıması olan halk oyunlarında da gurur veren başarılara imza atmak. Bizlere bu yolda desteğini esirgemeyen Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban'a, Belediye Başkan Yardımcımız Hakan Gürtunca'ya ve sporcu ailelerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 17.06.2025 16:08:00 0
Tarih: 17.06.2025 16:08 Güncelleme: 17.06.2025 16:10
Haberi Sesli Oku