Kula ilçesinde, Yunus Emre`nin diyarı Emre köyü, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 15 bin kişiye ev sahipliği yaptı. 

Kula ilçesi Emre köyünde bu yıl 5`ncisi gerçekleştirilen Yunus Emre`yi Anma etkinlikleri, Ramazan ayına rastladığı için kapsamlı bir iftar yemeği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Selendi ve Kula Kaymakamı Yasin Ortakçı, Kula İlçe Belediye Başkanı Selim Aşkın, Manisa İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Spor Toto Genel başkanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orkun Sıktaşlı, Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, Eski Milletvekili Alim Tunç, Belediye meclis Üyeleri daire amirleri ile Denizli, Aydın, Kütahya, Afyon, Manisa, Uşak, Balıkesir ve İzmir`den vatandaşlar katıldı.

İçerisinde hurma, zeytin, çorba, et, pilav ve tatlının bulunduğu yemeği alan vatandaşlar, kendileri için ayrılan masalarda iftarlarını açtı. Tapduk ve Yunus Emre türbelerinin bahçesinde kılınan teravih namazı sonrası Hafız İsmail Coşar tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Etkinlikte konuşan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Yunus Emre`nin  Anadolu`nun yetiştirdiği en büyük tasavvuf erlerinden ve Türk dili ve edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden biri olduğun u belirterek "Bugün burada sevgi ve hoşgörünün medeniyeti olan Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre hazretlerinin kabri başında dünya kültür ve medeniyet tarihinde bir merhale olmuş, kültürümüzün en değerli yapı taşlarından olan Yunus Emre`yi her yıl olduğu gibi bu yılda bu mübarek Kadir Gecesi`nde bir kez daha anıyoruz" dedi. Aşkın, iftara katılan tüm vatandaşlara sahsı ve ilçe halkı adına teşekkür etti.

Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yaptığı konuşmada, mübarek Kadir Gecesini bütün vatandaşlarımızla idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek "Yunus’un Diyarı Kula ilçesi Yunus Emre köyünde bu güzel geceyi dualar ve salavatlar ile kutluyoruz. Bu gün Türkiye’nin her yerinden  Yunus’un diyarına gelen vatandaşlarımızı burada ağırlamaktan çok  mutluyuz" diye konuştu.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 4.08.2013 11:51:13 0
Tarih: 04.08.2013 11:51 Güncelleme: 04.08.2013 11:51
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri