SARUHANLI - Son dakika: Edirne Valiliği, sınırda Yunanistan tarafından 10-12 kişilik askeri kamuflajlı bir grubun Meriç Nehri'ndeki Polis Özel Harekat botuna taciz ateşi açtığını belirtti. Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasının ardından bir gerginlik yaşanıyor.

Yunanistan'ın sınırdaki Suriyelileri geri itmesine karşı Türkiye tarafından sınır hattına konuşlanan özel harekat polislerine Yunan tarafından taciz ateşi açıldı.

"HAVAYA UYARI ATEŞİ AÇTIK"

Edirne Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi: "04.06.2020 perşembe günü saat 17. 30 sıralarında, ilimiz Meriç ilçesi Başyurt Hudut Karakolu Rahmanca köyü mülki sınırları içinde, polis özel harekat unsurlarımızca Meriç Nehri'nde botla devriye görevi ifa edilirken, nehrin ülkemiz sınırı kısmında ağaç köklerine takılı bir göçmen şahsa ait ceset görülüp fotoğraf ve video çekimi yapılırken Yunanistan tarafından 10-12 kişilik askeri kamuflajlı bir grup tarafından polis özel harekat botumuza yönelik taciz ateşi açılmış, görevli personelimizin hemen pozisyon alıp havaya uyarı ateşi açması sonrasında taciz atışı son bulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

"AYASOFYA GERGİNLİĞİ YAŞANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunmuştu. Bu gelişme Yunanistan'ı rahatsız etmiş üst üste açıklamalar yapılmıştı. Son olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Bugün Dünya Kültür Mirası Alanı'nın bir parçası olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan ve 1935'ten beri bir müze olan Ayasofya'da Kur'an'dan alıntıların okunması, anıtsal karakterini değiştirme yönünde ve tüm dünyadaki Hristiyanların dini duygularına bir tepki uyandırmak için yapılan kabul edilemez bir girişimdir" açıklaması yapılmıştı.



Manisa’da hissedilen deprem meydana geldi!

Vali Özkan’dan tedavisi süren Başkan Durbay’a ziyaret

Manisa’da çatlak oluşan iki bina tahliye edildi

CHP'li Bakırlıoğlu: Bu düzenin adı kara düzendir

DEMİRCİ'YE MODERN OKUL MÜJDESİ

Saruhanlı’da yürüme güçlüğü yaşayan vatandaşa akülü engelli aracı teslim edildi

Saruhanlı’da Vefat…

Demirci’de öğrenciler insan haklarını atölyelerde keşfetti

Saruhanlı’da Vefat…

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Somaspor Aksaray karşılaşmasına hazırlanıyor

SARUHANLI’DA VEFAT…

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın durumu ciddiyetini koruyor

Feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Eğitim Bir-Sen’den Gölmarmara’da eğitim çıkarması

Feci kaza: 1 ölü

Selimşahlarspor rahat kazandı: 4-0

Gümülcelispor ikinci yarıya iyi başladı: 2-1

BERBERLER ODASI BAŞKAN ADAYI ALAATTİN ORAL’DAN KAYMAKAM KAPANKAYA’YA ZİYARET

Saruhanlı Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi

SİMAV’IN KUŞU BELDESİNDE 16 BİN TAVUKLA YUMURTA ÜRETİMİ BAŞLADI

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.06.2020 08:58:00 1002 0
Tarih: 05.06.2020 08:58 Güncelleme: 05.06.2020 08:58
Haberi Sesli Oku