Topuklu ayakkabıların ayak anatomisini bozarak vücutta ciddi problemlere yol açtığı belirtildi.

Ayakların yanı sıra, normal yürüyüş ve vücudun genel biomekaniğinin bozulması sonucu bacaklar ve omurgada da aşınma ve şekil bozuklukları ortaya çıkıyor. İnsanı ayakta tutan kas ve iskelet sistemi belli bir kasılmayla ayakta kalmayı, bu da omurga üzerinden vücudun dik durmasını sağlıyor.

Yüksek topuklar ise vücudun kuvvet merkezini öne doğru kaydırarak kalça ve omurganın hizasını bozuyor. Yüksek topukların üzerinde durabilmek için ister istemez gövde geriye doğru atılıyor. Bu durum, bele binen yükü artırarak bel ağrılarına ve omurgada şekil bozukluklarına yol açabiliyor.

Omurgada oluşan bozuklukların zamanla vücut duruşunu olumsuz yönde etkileyerek bir takım rahatsızlıklara sebep olduğunu söyleyen Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu rahatsızlıklar arasında bel ve boyun ağrılarının önemli bir paya sahip olduğunu dile getirdi.

Yüksek topuklu ayakkabıların verdiği zararla omurganın üzerinde oluşan ağrılar belden bacağa yayılıyorsa bel fıtığı, boyundan kola-ellere yayılan bir ağrı mevcutsa boyun fıtığı olma ihtimalini düşünerek bir fizik tedavi uzman doktoruna görünmesini tavsiye eden Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, iyi bir muayene ardından hemen uygun bir tedaviye başlanmasını vurguladı.

Bursa’daki merkezinde bel ve boyun fıtığı hastalarında, uzun yıllardır uyguladığı manipülasyon (manuel terapi) yöntemi ile birçok hastanın şifa bulmasını sağlayan Şahabettinoğlu, uyguladığı bu tedavi yönteminin Türkiye’de az sayıda uzman doktor tarafından bilinip uygulandığını belirtti.

Manipülasyon (manuel terapi) tedavisinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans sürdüğünü ifade eden Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, tedavileri 3-5 gün aralıklarla uyguladığını kaydetti.

Bu tedavi sırasında rahatsızlığın olduğu bel ve boyun bölgesine ellerle bir takım germe, bastırma ve döndürme gibi teknikler uygulanırken, manipülasyon ile yüzde 98 hastanın iyileştiğini, sadece yüzde 1-2 hastada ameliyat gerektiğini belirten Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, ameliyatın bel fıtığında ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikayeti olan ya da ameliyatsız tedaviye cevap vermeyen hastalarda, boyun fıtığında ise ellerde-kollarda ilerleyen kas gücü kaybı olanlarda ya da ameliyatsız tedaviye cevap vermeyen çok az sayıdaki hastada gerektiğini aktardı.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 24.09.2013 10:29:10 912 0
Tarih: 24.09.2013 10:29 Güncelleme: 24.09.2013 10:29
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri