Anahtar Kelimeler: Yörükler Turgutlu Buluştu

TURGUTLU - Turgutlu´da bu yıl 3´üncü kez gerçekleştirilen Yörük Şenliği, Türkiye´nin dört bir yanındaki yörükleri buluşturdu. Kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinliklerin de gerçekleştirildiği şenliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy da katıldı.

Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3´üncü kez düzenlenen Yörük Şenliği binlerce yörüğü bir araya getirdi. Türkiye´nin dört bir yanından gelen yörük derneklerinin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik Koza Pazar´ında kortej yürüyüşüyle başladı. Şenliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen dernek başkanları ve temsilcileri katıldı. Şenlikte  Balıkesir Karesi Atlı ve Okçuluk Kulübü´nün gösterileri büyük ilgi çekti. Şehitler için Kur´an-ı Kerim tilavetinin de okunduğu şenliğin açılış konuşmasını yapan Turgutlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestan Avşar, yörük kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turhan ve Belediye Başkanı Turgay Şirin ise yaptıkları konuşmalarda şenliğin düzenlenmesinden emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Yörük kültürünün tanıtılması çok önemli

Konuşmasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün selamlarını ileterek başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de, ?Üç yıldır devam eden bu şenliği Yörük Kültürü´nün tanıtılması ve sürdürülmesi açısından çok önemli buluyoruz. Çünkü Türkiye´nin birçok ilinde olduğu gibi Manisa´mızda da çok sayıda Yörük kardeşimiz yaşamaktadır. Yörüklerin geçmişinde her erkek bir Ertuğrul Gazi´dir. Her kadın bir Hayme Ana´dır. Yapılan bu şenlikler üç kıtaya hükmetmiş Osmanlı´nın ruhunu milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Yine bu şenliklerde Adriyatik´ten Çin Seddi´ne kadar Türk´ün gür sesinin duyurulması, Türk´ün sözünün geçmesini ortak ülkü olarak dile getirmeliyiz. Yörükler, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin birlik beraberlik, huzur ve güveninin temel taşı olmaya devam edecektir? dedi.

İhanetlere göğüs gereceğiz

Genel Sekreter Halil Memiş, ?Bizler, bu toprakları kanları ile sulayarak vatan haline getiren ecdadın torunları olarak, bağımsızlığımızın timsali göklerden canımız pahasına indirmeyeceğimiz Bayrağımızın altında güvenle ve kardeşçe yaşayacağız. Biz hep birlikte Bayrağımızın semalarımızdan inmemesi, Ezanımızın asla dinmemesi için mücadelemize devam edeceğiz. Biz bu değerlerimizle, Türk üst kimliğinde bu Devletin bekası, Yüce Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin ebed müddet devam etmesi için, Ay Yıldızlı Al Bayrağı ve Kur´anı mukaddesatı olarak bilerek, bastığımız her karış toprağın şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağı haline getirilip bize emanet edildiği bilincinde mücadeleye devam edeceğiz. Biz hep birlikte, iç ve dış ayrılıkçı, hain emperyalist güçlerin uşaklarının ihanetlerine göğüs gereceğiz? diye konuştu.

Yörük kardeşlerimizin her zaman yanındayız

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ortaya koyduğu kurucu ilkeler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyetini yaşatmaya kararlı olduklarını belirten Genel Sekreter Halil Memiş, ?İşte bu günkü bu kalabalık, bu kararlılığın nişanesi olarak karşımızda durmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz dumanı da tütüyorsa dünyada hiç bir güç bizi asla yenemez!´ ifadelerinde de belirttiği gibi, bu topluluk, bu heyecan ve duyarlılık Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebed devam edeceğinin en büyük göstergesidir. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler Yörük kardeşlerimizin her zaman yanındayız? dedi.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 3.10.2016 10:01:48 331 0

Tarih: 03.10.2016 10:01

Haberi Sesli Oku