SOMA -  Soma ilçesinde Yırca Mahallesi`nde yapılması planlanan termik santral nedeniyle 6 bine yakın zeytin ağacı kesilen köylüler kesilen ağaçlardan zeytinlerini hasat ediyor. 
17 yıldır çocuk gibi bakarak büyüttüğü yaklaşık 180 zeytin ağacını bir gecede kaybettiğini belirten Yırca köyü sakini Cemil Çelikkaya, "Tarlamın içindeki bu zayiatı görüyorsunuz. Bu zayiatın dibindeki mahsul bizim zeytinimiz. Kesilen ağaçlarda bulunan mahsullerimiz zebil olmasın diye acıdığımızdan alıyoruz. Normalde bu hasat yaklaşık 20 gün sonra yapılması gerekiyordu. Toplaması adeta eziyet, kolumuz, bacaklarımız, belimiz koptu. Ağaçlar kesilmeden önce 20 bin lira yapacak hasat, şu anda 3 bin lira yapmaz." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN DESTEK İSTEDİ
Zeytincilikle geçinen ve başka hiçbir geliri ve mesleği olmadığını kaydeden Hüseyin Kutlu ise "Bu sene iyi bir hasat bekliyorduk. Şu an mahsulümüz yerlere döküldü. Bu zeytinin kilosunu dalından toplasaydık, 4-5 liraya satacaktık. Şu an için kilosunu yaklaşık 1,5 liraya dahi zor satacağız. Zaten yarısı da heder olmuş vaziyette. Yetkililerden bizi mağdur etmemelerini istiyoruz. Soma zaten 2014 yılında ülkenin gündeminden hiç düşmedi, önce maden faciası, şimdi de Yırca. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın bizi görmesini istiyoruz. Somalı olarak bizim bu mağduriyetlerimizi gidermesini ve bize sahip çıkmasını talep ediyoruz." dedi.

"HEM AĞLIYORUZ, HEM TOPLUYORUZ"
Ayşe Çelikkaya ise "Sabah erkenden işçilerimizle beraber geldik. Geldiğimizde zeytinlerimizin hepsini yere yatırmışlar. Burada şirketin güvenlikçileri ile kavgalaştık. Şimdi de zeytinlerimizi toplamak için geldik. Zeytinlerimize bakıyoruz, hem ağladık, hem üzüldük, hem de burada zeytin ağaçlarımızın dibinde zeytinlerimizi topluyoruz. Zeytinlerimiz perişan halde. Hepsini çiğnemişler, ezmişler." dedi.

"BU NASIL VİCDANDIR"
Şükran Kutlu, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok üzgünüz. Her tarafı ezmişler geçirmişler. Üzerinde zeytinle mahsulle bunu nasıl yaptılar, anlamıyorum, bu nasıl vicdandır bilmiyorum. Üzgünlükten ne yapacağımızı bilmiyoruz. Zeytinlerimizi çamurun içeirsinde topluyoruz, heder olmasın malımız diye" dedi.



Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

Tarlada ölü olarak bulundu

İş kazası: 1 ölü

Üniversiteli genç kız arkadaşının evinde ölü bulundu

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Apartman dairesinde yangın: 5 kişi kurtarıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.11.2014 15:08:51 1063 0
Tarih: 13.11.2014 15:08 Güncelleme: 13.11.2014 15:08
Haberi Sesli Oku