Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10391,7%2,22
  • DOLAR

    32,30% -0,03
  • EURO

    35,09% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2404,26% -0,44
  • Ç. ALTIN

    3864,82% -0,30

Yılmaz Kur´an Kursunda Hatim Merasimi

Yılmaz Kur´an Kursunda Hatim Merasimi

SARUHANLI - Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu ve Yılmaz Kuran Kursu´nda hafızlığını tamamlayan 40 öğrenci için hatim merasimi düzenlendi.

SARUHANLI - Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu ve Yılmaz Kuran Kursu´nda hafızlığını tamamlayan 40 öğrenci için hatim merasimi düzenlendi.

Yılmaz Camii´nde düzenlenen hatim merasimine Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Saruhanlı Müftüsü Mehmet Altay, Öğrenci velileri ve ilçe halkı katıldı.

Hatim merasimi, mezun olan öğrencilerin Kuran-ı Kerim okuması, semazen gösterisi ve dualar okumasıyla başladı. Daha sonra Kuran ? Kerim´i Hatmeden öğrencilere belgeleri verildi.

Saruhanlı Müftüsü Altay, etkinliğe katılan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, Kuran´ın kültürümüz içerisinde bireysel ve toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. 

Mesele hafızlık olunca akla gelenin Kur´an-ı Kerim olduğunu belirten Altay, ?ancak İslam dünyasına baktığımız zaman Kur´an-ı Kerim Müslümanın gündeminde yer almadığı için Müslümanlar ve müminler sürekli sıkıntı için olduğunu görüyoruz. Biz kur´an-ı Kerimi sımsıkı sarılmış olsaydık bu sıkıntıları yaşamazdık.? Dedi.

Kur´an Kursu öğreticisi Mesut Pekacar ise, Yılmaz ve Şehitler Mahallesi sakinlerini Kur´an Kursunu ve öğrencilerini yıllardır kucak açıp sahip çıktıklarından dolayı teşekkür etti.

Hatim merasiminin ardından davetlilere Yılmaz Camii´nin bahçesinde yemek ikramı yapıldı. 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor