SARUHANLI/KOLDERE - Manisa'da 29 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan bedensel engelli 57 yaşındaki Koldereli Recep Ülgen `Yılın Ahisi` seçildi.

28. Ahilik Haftası Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kırşehir Ahi Babası Mustafa Karagüllü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri, törenin ardından Yeni Han'a kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Mehter takımı eşliğinde yürüyen protokol, esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Yeni Han'daki törende konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Geriter, "Ahilik kalite demek, emeğe saygı demek, güvenilir esnaf olmak demektir. Ahilik, vatan, millet ve din sevgisinin harmanlanması, gerektiğinde bu idealler için büyük bir dava şuuruyla mücadele etmek demektir." dedi. Ahilik kültürünün büyük gayret ve çabayla bugünlere geldiğini dile getiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise ”Esnafımıza, öğrencimize en iyisinin, en kalitelisinin üretilmesi için elbette her türlü desteği vereceğiz. Ama bunlar yeterli değil. Kültürümüzün temelini teşkil eden, medeniyetimizin özünü teşkil eden değerler ahilik geleneğimizin içindedir. Bununla birlikte yorulmuş. Bugün bize düşen bu kültürümüzü modern çağa uydurmaktır.” diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da bu toprakların vatan toprakları haline gelmesinin kolay olmadığını belirterek, Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlar için çok önemli olduğunu vurguladı. Bektaş, esnaf ve sanatkârların bayramını kutladı. Konuşmaların ardından öğrenciler "Şed Kuşanma" töreni gerçekleştirdi. Vali Bektaş ve Kırşehir Ahi Babası Mustafa Karagüllü, Manisa'da `Yılın Ahisi` seçilen Saruhanlı'nın Koldere Mahallesi'nden olan 29 yıllık dikiş makinesi tamircisi engelli Recep Ülgen'e beratını takdim etti.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 12.05.2015 12:23:30 1440 0
Tarih: 12.05.2015 12:23 Güncelleme: 12.05.2015 12:23
Haberi Sesli Oku