SARUHANLI/KOLDERE - Manisa'da 29 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan bedensel engelli 57 yaşındaki Koldereli Recep Ülgen `Yılın Ahisi` seçildi.

28. Ahilik Haftası Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kırşehir Ahi Babası Mustafa Karagüllü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri, törenin ardından Yeni Han'a kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Mehter takımı eşliğinde yürüyen protokol, esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Yeni Han'daki törende konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Geriter, "Ahilik kalite demek, emeğe saygı demek, güvenilir esnaf olmak demektir. Ahilik, vatan, millet ve din sevgisinin harmanlanması, gerektiğinde bu idealler için büyük bir dava şuuruyla mücadele etmek demektir." dedi. Ahilik kültürünün büyük gayret ve çabayla bugünlere geldiğini dile getiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise ”Esnafımıza, öğrencimize en iyisinin, en kalitelisinin üretilmesi için elbette her türlü desteği vereceğiz. Ama bunlar yeterli değil. Kültürümüzün temelini teşkil eden, medeniyetimizin özünü teşkil eden değerler ahilik geleneğimizin içindedir. Bununla birlikte yorulmuş. Bugün bize düşen bu kültürümüzü modern çağa uydurmaktır.” diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da bu toprakların vatan toprakları haline gelmesinin kolay olmadığını belirterek, Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkârlar için çok önemli olduğunu vurguladı. Bektaş, esnaf ve sanatkârların bayramını kutladı. Konuşmaların ardından öğrenciler "Şed Kuşanma" töreni gerçekleştirdi. Vali Bektaş ve Kırşehir Ahi Babası Mustafa Karagüllü, Manisa'da `Yılın Ahisi` seçilen Saruhanlı'nın Koldere Mahallesi'nden olan 29 yıllık dikiş makinesi tamircisi engelli Recep Ülgen'e beratını takdim etti.



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 12.05.2015 12:23:30 1286 0

Tarih: 12.05.2015 12:23
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00