Anahtar Kelimeler: YILIN KİRAZI ALICI BULDU

MANİSA - Türkiye’nin kiraz üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da Kuzey Yarım Küre’nin ilk kiraz hasadı yapıldı. Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan Kiraz Pazarı’nda ilk kirazın satışı gerçekleşti. Sembolik olarak gerçekleşen açık artırmada ilk kirazın kilosu 700 TL’den alıcı buldu.

Şehzadeler İlçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi’nde hasadı yapılan kuzey yarımkürenin ilk kirazı, gerçekleştirilen açık artırmayla satıldı. Düzenlenen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, üreticiler ve tüccarlar katıldı.

“BUGÜNKÜ FİYAT SEMBOLİKTİR”

Törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Türkiye’nin en güzel kiraz pazarlarından birisi olarak kabul edilen, tescillenen belediyemiz tarafından yapılan bu modern tesiste üreticilerimizin kirazını birazdan açık artırma ile satacağız.” dedi. Başkan Çelik, açık artırmada oluşan fiyatın ürünün gerçek fiyatı olmadığını, kirazı üreten ilk çiftçiyi ödüllendirmek amacıyla sembolik fiyatla alım yapıldığını, ilerleyen günlerde hasadın artmasıyla fiyatların yerini bulacağını kaydetti. Başkan çelik “Hasat artıkça üretim artıkça inşallah fiyatı da oturacak ve tüm Türkiye'ye herkese yetecek kadar üretim yapılacaktır" dedi.

YENİ PAZARLAR AÇILABİLİR

İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de Manisa'da üretilen kirazın dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini dile getirerek, "Kirazın önemli bir merkezindeyiz. Bu ay içinde Güney Kore'den gelen bir heyet kiraz bahçelerimizde ve işletmelerimizde incelemede bulunacak. Bu ziyaretten sonra da inşallah Güney Kore ile daha çok ihracat bağlantılarımız oluşacak." dedi.

“VERİM ARTIŞIYLA İLK SIRAYA YÜKSELEBİLİRİZ”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı konuşmada Manisa'da kiraz üretiminin her geçen yıl arttığına dikkati çekerek, "Mevcut alanlarda verimi artırarak, yeni alanları da ihdas ederek tıpkı üzümde, zeytinde olduğu gibi bu alanda da Türkiye'de ilk iki sırada yer alabiliriz. Ben Manisa üreticisinin bunu başarabileceğini düşünüyorum." diye konuştu. Bölge üreticilerinden Metin Koyuncu ile Halil İbrahim Koca'nın hasat ettiği yaklaşık 40 kilogram kiraz için sembolik açık artırma yapıldı. Tüccarların kilosuna 600 lira, üreticilerin ise 1000 lira teklif verdiği açık artırmada 700 liradan uzlaşma sağlandı. Kirazı İbrahim Bodur aldı. Açık artırmada satılan ilk kirazın Ankara Hali'ne gönderileceği belirtildi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

Turgutlu’nun Filedeki Temsilcisi Yüzleri Güldürdü

Manisa’da hissedilen deprem meydana geldi!

Vali Özkan’dan tedavisi süren Başkan Durbay’a ziyaret

Manisa’da çatlak oluşan iki bina tahliye edildi

CHP'li Bakırlıoğlu: Bu düzenin adı kara düzendir

DEMİRCİ'YE MODERN OKUL MÜJDESİ

Saruhanlı’da yürüme güçlüğü yaşayan vatandaşa akülü engelli aracı teslim edildi

Saruhanlı’da Vefat…

Demirci’de öğrenciler insan haklarını atölyelerde keşfetti

Saruhanlı’da Vefat…

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Somaspor Aksaray karşılaşmasına hazırlanıyor

SARUHANLI’DA VEFAT…

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın durumu ciddiyetini koruyor

Feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Eğitim Bir-Sen’den Gölmarmara’da eğitim çıkarması

Feci kaza: 1 ölü

Selimşahlarspor rahat kazandı: 4-0

Gümülcelispor ikinci yarıya iyi başladı: 2-1

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.04.2022 15:56:00 1584 0
Tarih: 28.04.2022 15:56 Güncelleme: 28.04.2022 15:56
Haberi Sesli Oku