Yeşilyurt Kadın Yaşam Merkezi açıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde Kadın Yaşam Merkezi açıldı. Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras da katılarak birer konuşma yaptı.

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer alabilmesi amacıyla hayata geçirilen merkez, bölge halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Açılışta konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekerek, belde belediyelerinin kapanmasından sonra atıl kalan yapıları yeniden işlevlendirmeye başladıklarını vurguladı. Köksal Aras, "2014’te Büyükşehir Yasası’yla beldeler mahalleye dönüşünce buradaki belediye binaları yıllarca kapalı kaldı. Göreve geldiğimde bu durum beni çok üzdü. Bayır’da Kadın Yaşam Merkezimizi açtık, şimdi Yeşilyurt’tayız. Kafaca ve Yerkesik’te de aynı çalışmaları sürdürüyoruz. Bu binalar atıl kalmasın istiyoruz" dedi.

Yeşilyurt’un doğası, tarihi ve bereketiyle özel bir yer olduğunu söyleyen Başkan Aras, "Pisi Antik Kenti, ulu çınarları, kadim zeytinlikleriyle bu bölge gözbebeğimiz. Pisili Hoca’nın Kanuni Sultan Süleyman'a bir avuç pirinçle yaptığı pilav hikâyesi bile bu toprakların bereketini anlatır" diyerek bölgeye olan sevgisini dile getirdi.

Kadınların bu merkezlerde yalnız olmadıklarını hissedeceklerini belirten Köksal Aras, "Kadın burada üretecek, ekonomiye katkı sunacak, hayatına dokunacak. Küçücük bir destekle yeniden ayağa kalkacak. Amacımız, kadınlara yalnız olmadıklarını göstermek. Buralar dayanışma ve umut merkezleri olacak" diye konuştu.

Ahmet Aras: "Kadınların önünü açarsak her şey değişir"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da açılışta yaptığı konuşmada, kadınların hayatın her alanında daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti. Aras, "Bu merkez çok önceden faaliyete geçti aslında. Kadınlardan gelen geri dönüşler çok olumlu. Bodrum’da göreve geldiğimde kadın dayanışma grubunun hazırladığı manifestoyu imzaladım. Sonra bana sözümü hatırlattılar. ‘Sen sadece önümüzü aç, gerisini biz hallederiz’ dediler. Gerçekten de öyle oldu" ifadelerini kullandı.

Kadınların siyasette, bürokraside, ekonomide ve sosyal yaşamda daha fazla yer alması gerektiğini söyleyen Aras, "Kadın barıştan yanadır, sevgiden yanadır. Kadınların yönettiği bir dünyada savaşlar olmaz. Erkek politikacılar yıllarca kadınların önünü kapattı. Kadının yeri evidir gibi kalıplarla baskı kuruldu. Ama kadınlar bu engelleri aştığında, kürsülere çıktığında bu toplum çok daha ileriye gider" dedi.

Türkiye’de kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına da dikkat çeken Aras, "Kadınlar en yakınları tarafından öldürülüyor. Bu yaşla da ilgili değil. Nitelikli, eğitimli bir kadın da öldürülüyor, bir genç kız da. Toplum olarak, yöneticiler olarak bu konuda cesur olmak zorundayız. Bu mücadeleyi özümseyen kadınlar, bu gidişata ‘dur’ diyecek" dedi.

Kadınların yaşamın her alanında daha güçlü hale gelmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Aras, "Kadın emek verir, ortaya koyduğu şeyin yok olmasını istemez. Bu yüzden kadınların daha fazla söz sahibi olması, daha fazla alan bulması gerekir. Kadınların önünü açarsak, toplumda huzur da eşitlik de gelişim de olur" şeklinde konuştu.



VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

Ekrem Başkan Müjdeyi Ankara’dan Verdi: Saruhanlı’ya Dev Spor Yatırımları Geliyor

ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 31.07.2025 08:16:00 519 0
Tarih: 31.07.2025 08:16 Güncelleme: 31.07.2025 08:38
Haberi Sesli Oku