Anahtar Kelimeler: Yerli tantuni restoran Dubai'

 

MERSİN - Mersin'in yöresel lezzeti tantuni, ülke sınırlarını aşarak yurt dışındaki gurmelerin tabağına konuk oluyor.

Mersin'in yöresel lezzeti tantuni, ülke sınırlarını aşarak yurt dışındaki gurmelerin tabağına konuk Son olarak Ayla Tantuni, Almanya'dan sonra yurt dışındaki yeni bayisini Dubai'de açtı. Ülkemiz kendine has yemekleriyle globalde ilgi görmeye devam ederken, Akdeniz Bölgesi'nin incisi Mersin'in yöresel lezzeti tantuni, ülke sınırlarını aşarak yurt dışındaki gurmelerin tabağına konuk ediliyor. Son olarak serüvenine 2005'te İzmir Bornova'da başlayan Ayla Tantuni, Almanya'dan sonra yurt dışındaki yeni bayisini Dubai'de açtı. Ülkemize özgü yemekleri dünyaya tanıtmayı amaçlayan restoran, farklı ülkelerin gastronomisine de yenilikler katmayı hedefliyor.

Ülkemizin her bir bölgesinin farklı mutfak kültürüne sahip olduğu söyleyen Ayla Tantuni Kurucusu Rıza Şimşek, konuya dair düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: "Mersin, birçok kökenden insanın bir arada yaşadığı bir şehir olmasından dolayı birbirinden farklı lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de yörede en yaygın tüketilen ve herkes tarafından Mersin'le özdeşleştirilen tantuni. Akdeniz'in bu geleneksel lezzetini önce ülkemiz, sonra da dünyaya duyurma misyonuyla büyümeye devam ediyoruz. Mersin'in muhteşem ve vazgeçilmez lezzeti tantuniyi dünyanın dört bir yanındaki sevenlerine ve keşfetmek isteyenlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz."

"YÖRESEL LEZZETLERİMİZİN GLOBALDEKİ BAYRAĞINI BİZ TAŞIYACAĞIZ"

Rıza Şimşek, "İzmir'de başlayan serüvenimize kısa sürede İstanbul'u ekledik. Şu an iki şehrin de gözde semtlerinde 8 şubemizle hizmet veriyoruz. Her bir şubemizdeki faaliyetlerimizi, geleneksel lezzetlerimizi en kaliteli ve iyi şartlarda sunma vizyonuyla sürdürüyoruz. Şimdi ise sırada Dubai var. Burada açacağımız şubelerle eşsiz lezzetlerimizi Avrupa ve Arap Yarımadası'na taşımakla kalmayıp, ülkemizi yurt dışında temsil edeceğiz. Gelecek dönemde Amerika'da da şube açarak yöresel lezzetlerimizin bayrağını biz taşımaya başlayacağız" dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

Turgutlu’nun Filedeki Temsilcisi Yüzleri Güldürdü

Manisa’da hissedilen deprem meydana geldi!

Vali Özkan’dan tedavisi süren Başkan Durbay’a ziyaret

Manisa’da çatlak oluşan iki bina tahliye edildi

CHP'li Bakırlıoğlu: Bu düzenin adı kara düzendir

DEMİRCİ'YE MODERN OKUL MÜJDESİ

Saruhanlı’da yürüme güçlüğü yaşayan vatandaşa akülü engelli aracı teslim edildi

Saruhanlı’da Vefat…

Demirci’de öğrenciler insan haklarını atölyelerde keşfetti

Saruhanlı’da Vefat…

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Somaspor Aksaray karşılaşmasına hazırlanıyor

SARUHANLI’DA VEFAT…

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın durumu ciddiyetini koruyor

Feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Eğitim Bir-Sen’den Gölmarmara’da eğitim çıkarması

Feci kaza: 1 ölü

Selimşahlarspor rahat kazandı: 4-0

Gümülcelispor ikinci yarıya iyi başladı: 2-1

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 4.01.2023 09:01:00 1443 0
Tarih: 04.01.2023 09:01 Güncelleme: 04.01.2023 09:01
Haberi Sesli Oku

Dünya

Dünya Haberleri