Yerel seçimlerde usulsüz görevlendirmelerle dolandırıcılık iddiası
Turgutlu ilçesinde, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, "usulsüz görevlendirmeler ve zimmete para geçirme" iddiasıyla ilçe seçim kurulunda görevli 3 memur gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen memurlardan 1’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 memur ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde yapılan görevlendirmelerde usulsüz ödemelerin yapıldığı tespit edildi. İlk belirlemelere göre 150 bin liralık kamu zararının olduğu belirlendi. Bunun üzerine ödeme emirlerini yapan ilçe seçim kurulu zabıt katipleri Y.B. ve T.N.S. ile ilçe seçim müdürü E.K. gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Y.B. "rüşvet, zimmet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İddiaya göre, Y.B'nin seçim görevlendirmeleri yaparken, aralarında akrabaları ile yakın arkadaşlarının da bulunduğu 400 kişiye fazladan seçim görevlendirmesi, bazı kişilere de birden fazla görevlendirme yazdığı, daha sonra bu kişilere ulaşarak, "Söz konusu görevlendirmeler yanlışlıkla yapıldı, görev ücretlerini iade edin" talebinde bulunup, kendisine elden teslim edilen paraları zimmetine geçirdiği belirtildi.
Zanlılar hakkında idari soruşturma sürüyor.



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 15.02.2025 15:30:00 974 0
Tarih: 15.02.2025 15:30 Güncelleme: 15.02.2025 15:30
Haberi Sesli Oku