Manisa’nın 53 bin 821 nüfuslu Saruhanlı İlçesinde, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 50 mahalle için yarışacak 150’ye yakın muhtar adayı arasında iki kadın aday da yer alıyor.

Saruhanlı’da Trafik Takip ve Sigortacılık yapan Yeşim Karatepe (42) Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır ikamet ettiği İstasyon mahallesi muhtarlığına aday olduğunu belirtti.

Kadın-erkek eşitliği kavramından yola çıkarak muhtarlığa aday olmaya karar verdiğini ifade eden Karatepe, seçme hakkına sahip olan kadınların seçilme hakkına da sahip olduklarına işaret etti.

Bir süre önce muhtar adaylığını açıklayarak mahallesinde seçim çalışmalarına başladığını dile getiren Karatepe, şöyle konuştu:

“Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla, Saruhanlı’ya bağlı 13 belde ve 29 köy mahalle statüsüne dönüştü. Böylece ilçe merkezinde 8 olan mahalle sayısı köy ve beldelerle birlikte 50’ye yükseldi. Her mahalle için ortalama 3 muhtar adayı olduğunu düşünürsek toplam 150 aday ortaya çıkacak. Bunların yüzde 99’u erkek, kadın olarak ben ve Çullugörece köyünde Ganime Aykaç isimli bir arkadaşımız var. Artık biz kadınların seçilme hakkını da kullanması gerekiyor. Kadın elinin değdiği her şey daha güzel olur.”

Adaylığını koyduğu İstasyon mahallesinde kendisiyle birlikte 4 muhtar adayının yarışacağını belirten Karatepe, mahallesinde 900 civarında seçmenin oy kullanacağını kaydetti.

Ailesinin Sivaslı olduğunu ve kendisinin İstanbul’da dünyaya geldiğini anlatan Karatepe, polis memuru olan babasının tayini nedeniyle 36 yıl önce Saruhanlı’ya taşındıklarını söyledi.

İlk, Orta ve Lise eğitimini Saruhanlı’da, üniversite eğitimini de Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladığını belirten Karatepe, 1992 yılından bu yana ilçede Trafik Takip ve Sigortacılık yaptığını ifade etti.



Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa'da motosiklet denetimlerinde 1,8 milyon TL ceza

Genç güreşçiler Manisa’da mindere çıktı

Manisa Kent Konseyi 2026’ya "Katılımcı ve güçlü Manisa" hedefiyle yürüyor

Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 12.02.2014 17:52:18 1171 2
Tarih: 12.02.2014 17:52 Güncelleme: 12.02.2014 17:52
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri