Anahtar Kelimeler: NORMAL” EĞİTİM ONLINE OLACA

SARUHANLI - Koronavirüs (Covid-19) salgını ile tüm dünyada evden çalışma yaygın hâle gelirken, “Yeni Normal” olarak adlandırılan bu sistemin kalıcı olacağına yönelik işaretler güçleniyor. Uluslararası şirketler arasında haftanın belirli günlerinde evden çalışma düzenine geçiş yönünde kararlar alınıyor. Şirketlerin çalışanlarına sundukları eğitimlerin de internet üzerinden verilmesi uygulaması giderek yaygınlaşıyor.

Rüzgâr enerjisi sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek eğitim portalı Windbaba, evden çalışmak zorunda kalan mühendis ve ara işgücünün eğitim taleplerinin karşılanmasında önemli rol üstleniyor. Sektörün her seviyedeki profesyonellerine hizmet veren Windbaba; kanat, kule ve rüzgâr enerjisi santrallerinde kullanılan ekipmanların üretimini yapan pek çok şirketin çalışanlarına eğitim desteği sağlıyor.

LÜKS SALONLARDAN EVLERE

Windbaba Baş Eğitmeni Makine Mühendisi Ali Emre Demirel, şirketlerin kurumsallaşma yolculuklarında, çalışanlara verilen eğitimlerin bir performans göstergesi olduğuna dikkat çekerek, “Son yıllarda eğitimlerin ve eğiticilerin kalitesinden çok, eğitimin fiziki şartları ve halkla ilişkiler yönü öne çıkmaya başladı. Lüks salonlarında çok yüksek maliyetlerle verilen eğitimlerin, ‘daha başarılı’ olduğu görüşü yaygınlaştı. Bu durum, ekonomik krizlerle mücadele eden şirketlerin ilk tasarruf kalemleri arasında eğitimlerin olması sonucunu doğurdu.” dedi.

 Windbaba’nın, alanlarında çok önemli uluslararası deneyim sahibi eğiticileri ile bu algıyı kırmak üzere yola çıktığına dikkat çeken Demirel, teknik eğitimlerin çok daha uygun maliyetle internet ortamında da verilebileceğini gösterdiklerini söyledi.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ ONAYLI SERTİFİKA

Ali Emre Demirel, Windbaba katılımcılarının online yapılan sınavda başarılı olmaları durumunda Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) onaylı Başarı Sertifikası’na sahip olabildiğini de hatırlattı. Üniversitelerin Makine, Endüstri, Enerji Sistemleri, Elektrik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören ve geleceğini rüzgâr enerjisi sektöründe şekillendirmek isteyen öğrencilere de eğitim imkânı sunduklarını kaydeden Demirel, şöyle devam etti:

TÜRKİYE AVRUPA’DA 7’İNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

“Ülkemiz, son 14 yılda gerçekleştirdiği büyük atılımla rüzgâr enerjisi kurulu gücünü yaklaşık 158 kat artırarak, 51 Megavat seviyesinden 2019 sonu itibarıyla 8058 Megavata çıkarma ve Avrupa’da 7’inci sırada yer alma başarısını gösterdi. Ancak ülkemizde rüzgâr enerjisine odaklı bir eğitim veren akademik yapı yok. Üniversitelerin mühendislik bölümlerinde bu sektöre merakı olan gençlerimize sınırlı eğitim imkânı sunuluyor. Oysa mevcut kurulu gücümüz, potansiyelimizin yüzde 20’sini dahi bulmuyor. Önümüzde daha alacak çok yolumuz var. Rüzgâr enerjisi sektörü, gelecek kaygısı yaşayan mühendislik öğrencileri için çok önemli iş olanakları sunuyor. Windbaba olarak misyonlarımızdan biri de, rüzgar enerjisine gönül veren ya da en azından merakı olan mühendislik öğrencilerini sektörümüze kazandırmak.”

 Windbaba’nın online eğitimlerinde katılımcılara; “Küresel Enerji Görünümü ve Rüzgâr Enerjisi”, “Rüzgâr Türbini”, “Onshore (karasal) ve Offshore (denizüstü) Kule Üretimi”, Rüzgâr Ölçümleri”, “Rüzgâr Türbinleri Bakım ve Servisi, “Rüzgâr Türbini Teknolojileri”, “Proje Yönetimi”, “Enerji Analizi”, “Borç Veren Mühendisliği”, “Teknik Değerlendirme ve Teknik Raporlama” ve “Rüzgâr Enerjisi Finansmanı” başlıklarında eğitimler veriliyor.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 26.05.2020 07:30:00 1902 0

Tarih: 26.05.2020 07:30
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00