MANİSA - İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi, 2017 yılının ilk gününde Kur´an ziyafeti programı düzenleyecek. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi´nin destekleriyle düzenlenecek programda birbirinden ünlü hafızlar Manisalılar ile buluşacak.

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi´nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Kur´an ziyafeti programı 1 Ocak 2017 Pazar günü saat 19.30´da Atatürk Spor Salonun´nda gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi´nin destekleriyle düzenlenecek programda Dünya´da ve Türkiye´de dereceler yapmış olan birbirinden güzel sesli hafızlar gönüllere dokunacak.

Programda Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmamı Hatib-i Dünya 1.´si Hafız Ali Tel, Nuruosmaniye Camii İmamı Hatib-i Dünya 1.´si Fatih Kaya, Eyüp Sultan Camii İmamı Hatib-i Türkiye 1.´si Erhan Mete, İzmir Balçova Yeşil Camii İmamı Hatib-i Türkiye 1.´si Hafız Ahmet Yüksel, Turgutlu´dan emekli müezzin Hafız İbrahim Arslan Manisalılara Kur´an ziyafeti sunacak.

Düzenlenecek olan gece için Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya Yipek, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir katıldı.

2017 yılının ilk gününde yapılacak olan etkinliğe Türkiye´nin dört bir tarafından önemli hafızların geleceğini belirten Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, ?Hafızlarımız o gün Manisalılara Kapalı Spor Salonu´nda muhteşem bir Kur´an ziyafeti yaşatacaklar. Bu güzel Kur´an ziyafeti programına öncülük eden İlim Yayma Cemiyetimize teşekkür ediyoruz. Bizleri böyle güzel bir etkinliğe dahil ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle tüm Manisalıları bu programa davet ediyoruz? diye konuştu.

Toplantıda konuşan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ?İlim Yayma Cemiyetinin 1 Ocak Pazar akşamı Kapalı Spor Salonu´nda verilecek olan Kur´an ziyafeti programına hep beraber iştirak edelim istedik. Yunusemre Belediyemiz, Şehzadeler Belediyemiz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bu Kur´an ziyafetine tam destek veriyorlar. Bu programa tüm Manisa halkımızı davet ediyoruz. Çok güzle bir gece olacak. 14 asırdan beri bütün İslam coğrafyasına bütün İslam alemine ışık tutan Allah kelamını en güzel hafızlarımızdan en güzel şekilde dinleme imkanını bulacağız. Türkiye´nin farklı yerlerinden 5 tane birbirinden meşhur hafızımız gelecek. Orada çok güzel bir gece yaşayacağımıza inanıyorum. Bütün halkımızı bu programa davet ediyoruz. İlim Yama Cemiyeti´ne bu programı tertip ettikleri için teşekkür ediyorum? dedi.

Düzenlenecek gece hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç,?Şeref izzet bereket kaynağı ve ruhlara şifa kaynağı olan Kur´an´ın hayatımızı aydınlatması amacıyla 2017´nin ilk gününü Kur´an ziyafeti ile geçirmek istedik. Bu bağlamda Türkiye´de Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma noktasında Dünya´da ve Türkiye´de dereceler yapmış olan birbirinden güzel sesli hafızlarımızı Kur´an-ı süslediği o tilavetleri ile dinlemek için inşallah bir Ocak Pazar günü Kapalı Spor Salonu´nda bir program dinledik. Tabi bu programı Yunusemre Belediyemiz, Şehzadeler Belediyemiz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün Gençlik Merkezleri´nden  destek alarak gerçekleştiriyoruz. Gerçekten son derece huzur ve maneviyat dolu bir gece olacağını düşünüyoruz.  Geçen sene birincisini gerçekleştirdiğimiz program huzur ve huşu içinde geçmişti. Yüne 2017 yılının ilk gününü de huzur ve huşu içinde geçirmek istedik. Kur´an kendisiyle amel edilmesi ve okunması ile ibadet olan bir kitaptır. Peygamber efendimiz (s.a.v) zaman zaman sıkıldığında bunaldığında, manevi desteğe ihtiyaç duyduğunda çevresindeki güzel sesli olan sahabelerine ?hadi bir Kur´an oku da ruhumuz ferahlasın´ diyerek güzel sesli hafızlardan Kur´an dinlermiş. Biz de Peygamber efendimizin (s.a.v) bu sünnetini yaşatmak adına halkımızı Kur´an etrafında bir araya getirelim ve güzel sesli hafızlardan Kur´an dinleyelim diye Şehzadeler Belediyemiz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün desteğiyle tertipledik. Ayrıca Türkiye´nin farklı bölgelerinden gelecek hafızlarımızın dışında ülkemizin yüz akı olan her yıl onlarca hafız yetiştiren Akhisar Hilaliye Kur´an Kursumuzdan İzmir Kestane Pazarı Kur´an Kursumuzdan da birer genç çocuk hafızımız Kur´an okuyacaklar. Huzur ve maneviyat dolu bir gece geçirmeyi ümit ediyoruz. Tüm Manisalıları bu güzel programımıza davet ediyoruz? şeklinde konuştu.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya Yipek ise şöyle konuştu: ?Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezlerimizin sivil toplum örgütleri ile ortak yapmış olduğu protokol çerçevesinde düzenlenecek bu güzel etkinlik Atatürk Spor Salonunuzda gerçekleştirilecek. Gençlik Merkezlerimizin içinde bulunduğu protokole bu gibi hayırlı işlere  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Maneviyat dolu bir gece olacak. Biz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezleri olarak elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Bu programın Manisa´mıza hayır getirmesini diliyorum.?

 

 



'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 30.12.2016 10:00:46 512 0

Tarih: 30.12.2016 10:00

Haberi Sesli Oku