Anahtar Kelimeler: YELKENLER SELÇUK’

SARUHANLI - Efes Selçuk Sahili yelken sporlarının merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Efes Selçuk Belediyesi’nin Türkiye Yelken Federasyonu ile yapmış olduğu ortak fizibilite çalışmaları ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Efes Selçuk’un yelken sporunun adreslerinden biri olması yönünde analiz çalışmaları yapılacak.

Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilciliği 2. Kulüpler Değerlendirme Toplantısı Efes Selçuk’ta yapıldı. Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah başkanlığında 15 yelken kulübünün katılımıyla yapılan toplantının ardından Başkan Sengel, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve federasyonun İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah Efes Selçuk Sahili’nde incelemelerde bulundular.  İncelemelerde kite boarding olarak da bilinen, güçlü bir uçurtma ve küçük bir board ile beraber sörfçüye su üzerinde özgürce hareket etme olanağı sağlayan kite surfing sporu başta olmak üzere sahilin yelken sporları açısından uygunluğu üzerine mutabakata varıldı.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Yapılan incelemelerin ardından Efes Selçuk Sahili’nde spor adına neler yapılabileceğine dair düşüncelerini paylaşan Başkan Sengel: “Efes Selçuk Sahili’nde spor adına neler yapabileceğimizi konuşuyoruz.  Şu an analiz çalışmaları yürütüyoruz. Bundan sonra ilerleyecek projelerin hepsinde güzel işler yapacağımıza dair umudumuz var.  Türkiye Yelken Federasyonu ve bu federasyona dahil olan kulüpler dahilinde neler yapacağımızın tam olarak sınırlarını çizebileceğimizi, güzel işlere imza atabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN SENGEL’İN VİZYONU BİZİ HEYECANLANDIRDI

Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Volkan Timurşah ise Başkan Sengel’in vizyonunun kendilerini Efes Selçuk’a yönelttiğini belirterek; “ Başkanımız projesini anlatınca biz de çok mutlu olduk. Başkanımızın enerjisi bizi Efes Selçuk’a yöneltti. Ne kadar çok çocuğu denizle buluşturabilirsek federasyon olarak bizler de amacımıza ulaşmış oluruz. Böyle güzel bir sahilin bunca yıl atıl kalmış olması da bizi bu projenin adresi olarak Efes Selçuk’u seçmeye yönlendiriyor. Burada ulusal ve uluslararası yarışlarla birlikte Efes Selçuklu çocuklarımızın denizle buluşması yönünde adım atılacağını düşünüyorum” dedi.

 Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilciliği 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nın 15 yelken kulübün katılımıyla Efes Selçuk’ta yapıldığı bilgisini veren Timurşah;  “Efes Selçuk Sahili’nin çok iyi bir parkur olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde de çalışmalarımızı bir rapor haline getirip belediyemize sunacağız. Ona göre de bir yol haritası belirleyip burayı hem Efes Selçuklu hem de Türkiye’nin çocuklarının kullandığı ve uluslararası boyutta etkinlikler yapabileceğimiz bir yelken merkezi haline getirmeye çalışacağız. Olumlu sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum. Başkan Sengel’e vizyonuyla bizi heyecanlandırdığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Timurşah ayrıca Efes Selçuk’un, antik kent, Meryem Ana gibi tarihi yerlere yakın olmasının da önemli bir avantaj olduğunu da belirtti. Yapılan incelemelerin ardından sporcular denizde kitesurf ve surf denemesi yaptı.



Türk markalı ve Fransa’da satılan KAVAK markalı zeytin yağı, kanserojen madde tespitinin ardından acilen raflardan toplatıldı.

Türk markalı zeytinyağının satışı Avrupa'da yasaklandı. Cam şişelerde ihraç edilmişti

Türk genetikçiler dünya sahnesinde

İzmir Ekonomi'den zirveye

Afyonkarahisar Sinanpaşa Kaymakamı Emrah Aslan başkanlığında, belediye başkanları ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla yangın risklerine karşı alınacak önlemler değerlendirildi.

Sinanpaşa'da yangın risklerine karşı alınacak önlemler değerlendirildi

Mert Annaç'ın üniversite öğrencisi olduğu öğrenilirken vefat haberi ise sevenlerini yasa boğdu.

Motosikletli üniversite öğrencisi kamyonet ile çarpıştı: 1 ölü

Hınıslı, “Ablasının katili cinayet sonrası fotoğraf gönderdiğini ve ‘sıra sizde’ diye mesaj attı.

Cinayet sonrası gelen mesaj! Boşanma sonrası kanlı intikam

Muğla'nın Bodrum ilçesinde polisin 'dur' ihtarına uymayıp polisin üzerine araba süren şarkıcı Dilan Çıtak, adliyeye sevk edildi.

Bodrum'u birbirine katan Dilan Çıtak serbest kaldı

Adana'da dün akşam saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Cani baba, tartıştığı kızı ve eşini tabancayla katledip ardından intihar etti.

Adana'da dehşet dolu gece! Cani baba, kızı ve eşini tabancayla katletti!

Ölen kız çocuğunun ikizi olduğu öğrenilirken, ailenin sürücüden henüz şikayetçi olmadığı öğrenildi. Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Kahreden kaza! Gelin arabası 3 yaşındaki çocuğun sonu oldu!

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yunus polisi Ersin Cıstak, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Yunus polisi kalbine yenik düştü

Sahte videolara yerli tespit

Genç kadın mühendislerden sahte videolara çözüm

"Patent, dört üniversiteden akademisyenlerin iş birliğiyle geliştirildi"

Ege Üniversitesi ortaklığında ‘Yapay zekâ destekli hibrit biyomekanik test cihazı’ geliştirildi

Her burun akıntısı masum değildir.

Yıllarca alerji sandı, tanı şaşırttı

Türkiye’de her 100 kişiden 24’ünde görülüyor

Türkiye’de her 100 kişiden 24’ünde görülüyor

Yaz döneminde şu ana kadar 11 oyuncusuyla yollarını ayıran Altınordu, henüz bir takviye gerçekleştirmedi.

Altınordu transferde sessiz

İzmir'in Bornova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bornova’da orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde 26 Temmuz'da kaybolan İngiliz uyruklu 79 yaşındaki Joseph Alexander Gıffor, 3 günlük aramanın sonunda Köyceğiz Çandır Mahallesi'nde ölü bulundu.

Kayıp İngiliz turist ölü bulundu

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 13.01.2020 06:43:00 512 0

Tarih: 13.01.2020 06:43 Güncelleme: 13.01.2020 06:43
Haberi Sesli Oku
29.07.2025 10:26:00