SARUHANLI - Akhisarlı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Saruhanlı'da 51. Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında 350 öğrenciyle buluştu.

Saruhanlı Kültür merkezinde yapılan etkinliğe, Saruhanlı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Saruhanlı Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Faruk Karakayış, Saruhanlı Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Semahat Bizbirlik ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Savaşı'ndaki ruhu anlatan Aşk Cephesi” isimli kitabı hakkında bilgi vererek başlayan Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Bu kitapta Çanakkale Savaşı'na giden gençlerin oraya gitmesindeki asıl sebepleri ele aldım. 100 yıl öncesinde yazılmış ve hiç sahibine ulaştırılmamış mektuplarla yazılmış ciddi bir serüven. Emperyalist güçler, o gün toplarıyla, tüfekleriyle, askerleriyle, silahlarıyla bu memlekete göz dikmişti. Bugünün emperyalist güçleri ve küresel güçleri ise başka argümanlarla saldırıyorlar. Yine huzurumuzu yok etmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak adına bunu yapıyorlar. Çanakkale'yi böyle okumak ve bugüne taşımak lazım. 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutladık. Türkiye'nin yeni vizyonuna ileriye yönelik bir atılım yapması için tekrar bu ruhun canlandırılması gerekiyor. O yüzden Çanakkale çok önemli” diye konuştu.

Yenişehirlioğlu, Öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve üniversite seçiminde en uygun kararı vermelerinde yardımcı olmak amacıyla, öğrencilere gelecekte meslek seçiminde izleyecekleri yolu ve mesleğini yaparken nasıl başarıyı yakalayacakları konusunda bilgiler verdi.

Öğrenciler, Avukat Bahadır Yenişehirlioğlu'nu dikkatli şekilde dinleyerek anlatılanları tek tek not aldılar. 45 dakika konuşan Yenişehirlioğlu, öğrencilere gelecekte seçecekleri meslekler konusunda çok önemli bilgiler verdi.

Yenişehirlioğlu, Öğrencilere, Zamanı çok iyi kullanın. Kimsenin esiri olmayın. Cesaretli olun. Başarının sırrı okumakla olur. Mutlaka ama mutlaka çok okuyun.” diye tavsiyelerde bulundu.

Yazar Yenişehirlioğlu, Program Sonrası, Aşk Cephesi” isimli kitabı öğrencilere imzaladı.



Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Nöbet yerinde ölü halde bulundu

Mali müşavir evinde ölü bulundu

Gümüşçü cinayeti sanığına müebbet hapis

Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti

Trafik kazası: 1 ölü

Manisalı işitme engelli judocu, Tokyo’da madalya kazandı

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü kutlandı

16 Yaşındaki Genç, Annesini Darp Eden Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 4.04.2015 10:15:48 1856 0
Tarih: 04.04.2015 10:15 Güncelleme: 04.04.2015 10:15
Haberi Sesli Oku