SARUHANLI - Akhisarlı Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Saruhanlı'da 51. Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında 350 öğrenciyle buluştu.

Saruhanlı Kültür merkezinde yapılan etkinliğe, Saruhanlı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Saruhanlı Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Faruk Karakayış, Saruhanlı Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Semahat Bizbirlik ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Savaşı'ndaki ruhu anlatan Aşk Cephesi” isimli kitabı hakkında bilgi vererek başlayan Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Bu kitapta Çanakkale Savaşı'na giden gençlerin oraya gitmesindeki asıl sebepleri ele aldım. 100 yıl öncesinde yazılmış ve hiç sahibine ulaştırılmamış mektuplarla yazılmış ciddi bir serüven. Emperyalist güçler, o gün toplarıyla, tüfekleriyle, askerleriyle, silahlarıyla bu memlekete göz dikmişti. Bugünün emperyalist güçleri ve küresel güçleri ise başka argümanlarla saldırıyorlar. Yine huzurumuzu yok etmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak adına bunu yapıyorlar. Çanakkale'yi böyle okumak ve bugüne taşımak lazım. 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutladık. Türkiye'nin yeni vizyonuna ileriye yönelik bir atılım yapması için tekrar bu ruhun canlandırılması gerekiyor. O yüzden Çanakkale çok önemli” diye konuştu.

Yenişehirlioğlu, Öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve üniversite seçiminde en uygun kararı vermelerinde yardımcı olmak amacıyla, öğrencilere gelecekte meslek seçiminde izleyecekleri yolu ve mesleğini yaparken nasıl başarıyı yakalayacakları konusunda bilgiler verdi.

Öğrenciler, Avukat Bahadır Yenişehirlioğlu'nu dikkatli şekilde dinleyerek anlatılanları tek tek not aldılar. 45 dakika konuşan Yenişehirlioğlu, öğrencilere gelecekte seçecekleri meslekler konusunda çok önemli bilgiler verdi.

Yenişehirlioğlu, Öğrencilere, Zamanı çok iyi kullanın. Kimsenin esiri olmayın. Cesaretli olun. Başarının sırrı okumakla olur. Mutlaka ama mutlaka çok okuyun.” diye tavsiyelerde bulundu.

Yazar Yenişehirlioğlu, Program Sonrası, Aşk Cephesi” isimli kitabı öğrencilere imzaladı.



Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 4.04.2015 10:15:48 1580 0

Tarih: 04.04.2015 10:15

Haberi Sesli Oku