SARUHANLI - İzmirli genç yazar Büşra Başak Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu ?Z Kütüphanesinde? kitap kurtları ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Onlarla deneyimlerini paylaştı, eserlerini imzaladı.
Öğrencilerin çeşitli soruları yanıtlayan yazar Büşra Başak; Yirmi bir yaşında olduğunu, Ege Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünü bitirdiğini ve öğretmen olduğunu söyleyen Büşra Başak; ancak öğretmenlik yerine yazar olmayı tercih ettiğini belirtti.

"Polisiye türünde yazıyor musunuz?" diye gelen soruya; "Polisiye yazmadım ama macera türünde yazdım." dedi. Yazarlığa nasıl başladığı üzerine gelen soruya, "Yazarlığa ilk olarak günlük yazarak başladım, günlük tuttuktan sonra kısa kısa hikâyeler yazdım. Mesela arkadaşlarımla anlaşamadığım anlar olurdu onları günlüğe yazardım ve sorunun kaynağını günlük sayesinde çözdüm çünkü isteseniz de o an sinirle hiçbir şey yapamıyorsunuz ama eve gidip de düşününce günlüğe yazarken ben burada yanlış yapmışım dedim ve arkadaşımdan özür diledim, günlük sayesinde arkadaşımla barıştım. Küçük küçük hikâyeler yazdım daha sonra şiire ilgi duydum ve çokça şiir kitabı okudum bolca yazdım." dedi.
Yeni eserin ve konusu üzerine sorulan bir soruya: "Yeni eserimin konusunu Çanakkale olacak. Çanakkale´de askerlerimiz vatanımızı korumak için elinden geleni yaptı, canları pahasına vatanımız korudu. Ben de dilim döndüğünce onların kahramanlıklarını anlatmaya çalışacağım. Çünkü bugünümüzü Çanakkale´de savaşan askerlerimize borçluyuz." dedi.
Kitap yazarken neler hissettiğini soran bir okuruna cevaben: "Kitap yazarken kendimi çok hissediyorum. Çünkü bildiklerimi okurlarımla paylaşmaktan keyif duyuyorum." dedi.
Öğrencilere kendi eserlerinin yanı sıra Jose Mauro De Vasconcelos´un Şeker Portakalı adlı eserini, İran Edebiyatı yazarlarından Samed Behrengi´nin Küçük Kara Balık adlı eserini ve Eleanor Coerr´in Sadako adlı eserini de tavsiye eden genç yazar dinleyicilerine okuma konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Samimi ve sıcak bir ortamda geçen söyleşiden yazar da okurları da mutlu bir şekilde ayrıldı.
Söyleşiden sonra açıklamada bulunan Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu Z Kütüphane sorumlusu ve Türkçe öğretmeni Mustafa Ali Öztürk yaptığı açıklamada: "Okumayı sevdirmeyi amaçlayan ´Yazarlar Kütüphanemizde´ projesi kapsamında okulumuzda yazar-öğrenci buluşmalarına başladık. İlk olarak genç kitapseverleri genç bir yazar olan Büşra Başak Hanımefendi ile buluşturduk. Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla ?Oku, okut ve okun!´´ sloganıyla başlattığımız projemiz çerçevesinde ilk etkinliğimizi başarı ile gerçekleştirdik. Yazarımız Büşra Başak´a da güzel söyleşisi için teşekkür ediyorum." dedi.
Mustafa Ali Öztürk "Amacımız öğrencilerimizin kitaplarla arkadaş olmasını sağlamak. Temel olarak bu şiarla yola çıktık. Temel hedefimiz bütün öğrencilerimizin başta Z kütüphanemize gelip kitap okuması olmak üzerek her yerde kitap okumaya alışmalarını sağlamak, okumak gibi asil bir eylemi hayatın her alanına aksettirmektir. "dedi.

 



Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

Gediz Kavşağında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

SARUHANLI'DA AVCILIK EĞİTİMLERİ TAMAMLANDİ

Eşini öldürüp, Ağrı'da yakalanan Saruhanlılı şüpheli tutuklandı

Kızıl geyikler aylar sonra Spil Dağı’nda yeniden görüntülendi

Yapay zekayla kandırdıkları adamı 98 bin TL dolandırdılar

TIR’ın altında kalan sürücü ağır yaralandı

Evinde sobadan çıkan yangında öldü

Tır ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada yaşlı adam hayatını kaybetti

Vefat ve Başsağlığı!

Kahvehanedeki kavgada bıçaklanan genç adam öldü

Sıra dışı düğün: Gelin ve damat cam vitrinde

Eşinin boğazını keserek öldüren koca, yeniden serbest bırakıldı

Çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Minibüste çıkan yangın, park halindeki 5 motosiklete sıçradı

Filede Kazanan Turgutlu Belediyespor Oldu

Yangına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 1 yaralı

Servis otobüsü alev alev yandı

Demirci’de Kaymakamlık Kupası heyecanı başladı

Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 5.11.2017 11:08:03 1485 0
Tarih: 05.11.2017 11:08 Güncelleme: 05.11.2017 11:08
Haberi Sesli Oku