SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, artan hava sıcaklığının üzüm bağlarında ciddi zarara neden olduğunu bildirdi.

Okur, Saruhanlı ilçesinde yaklaşık 260 bin dönüm ekili arazinin 100 bin dönümüne yakın kısmının üzüm bağlarından oluştuğunu belirterek, aşırı sıcakların asmalarda büyük hasara yol açtığını söyledi.

Ege Bölgesi genelinde ve Saruhanlı´da dört gündür yaşanan hava sıcaklığının üzüm üreticisini olumsuz etkilediğini kaydeden Okur, şunları söyledi:

"En az bir hafta daha sıcakların böyle devam edeceği söyleniyor. Zaten 2016 başlarında dolu afeti ile ilkbahar soğuğunu yaşadık, şimdi de sıcağı yaşıyoruz. Bağlarda sıcaktan dolayı oluşan zarar yüzde 30 ile 40 oranındadır. Sıcakların sona ermesinin ardından zarar gören üzüm bağlarında hasar tespiti yapılması için başvuruda bulunacağız.?

Başkan Okur, ?Bu üzümlerden hiçbir şey olmaz artık. Üzümler sıcaktan olgunlaşmadan dalında kurumuş durumda. Üreticimizin bu üzümden para kazanma şansı yok.? diye konuştu.

Rekoltenin düşük olması nedeniyle geçen yıl kilogramı 2.80 ? 3 Türk lirası kadar düşen üzümün bu yıl daha iyi fiyatla satılmasını beklediklerini ifade etti.

Koyuncu Mahallesinde üzüm üretimi yapan Erdoğan Bacak ise sıcak havadan dolayı üzüm bağının zarar gördüğünü söyledi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 23.06.2016 11:41:10 814 0

Tarih: 23.06.2016 11:41
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00