Tarih: 16.06.2016 18:09

Yaz Kuran Kursları Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde 20 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur´an Kursları için öğrenci kayıtları sürüyor.                                    

Saruhanlı Müftüsü Muhammed Koçak Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur´an kursları için kayıtların 20 Haziranda başladığını duyurdu. 

?Bu sene ?Gel Bu Yaz, Kur´an´ı Gönlüne Yaz? temasıyla düzenlenecek kurslarda 7-18 yaş grubundaki gençler, basketbol, karate, Masa Tenisi, Güreş, Badminton, Tekwondo, ve Judo gibi spor etkinliklerinden yararlanabilecek. 

Diyanet, öğrencilere 4 kitaplık ?Dinimi Öğreniyorum´ seti hediye edecek. Böylelikle gençler Kur´an-ı Kerim´i okuma ve anlamanın yanı sıra temel dini bilgileri, Hz. Peygamber Efendimizin hayatını da sistemli bir müfredat çerçevesinde öğrenilebilecek. Üç ayrı dönem şeklinde gerçekleştirilecek kurslarda birinci dönem için 13 Haziran´da başlayan kayıtlar 26 Haziran´da sona erecek. İkinci dönem kayıtları 11-24 Temmuz, üçüncü dönem kayıtları ise 1-14 Ağustos´ta yapılabilecek.? 

Müftü Koçak, İlçemiz ve mahallelerinde 61 camii ve10 Kuran kursunda düzenlenecek kurslara 2 binin üzerinde katılım olmasını beklediklerini kaydetti.

Koçak, haftanın 5 günü, günde 3 saat verilecek eğitiminin 2 saatlik bölümünde Kur´an-ı Kerim, kalan bir saatinde ise ilmihal, ibadet, siyer, ve ahlak konularında eğitim verileceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —