Tarih: 03.04.2014 16:12

Yaşlılar Haftası'nda Lokmalı Kutlama

Facebook Twitter Linked-in

Saruhanlı’nın Gökçeköy mahallesinde “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla lokma döküldü ve kutlama programı düzenlendi.

Gökçeköy İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen ve bu okulun sınıf öğretmeni Seda Cankurt’un organize ettiği programa çok sayıda yaşlı vatandaş katıldı.

Yaşlılar haftası nedeniyle okul bahçesinde hazırlanan lokmalar, programa katılan yaşlı vatandaşlara ikram edildi. Daha sonra öğrenciler, yaşlıların elini öperek haftalarını kutladı.

Okul Müdürü Ayşe İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada dünya nüfusunun yüzde 10’unun yaşlılardan oluştuğunu, 1982 yılından bu yana her yıl 18-24 Mart tarihlerinin “Yaşlılar Haftası” olarak kutlandığını hatırlattı.

Yaşlıların milletimizin onuru olduğunu belirten İlhan, “Onlara sahip çıkmak, onlarla ilgilenmek toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir” diyerek şunları kaydetti;

“Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık hayatın çok güzel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklardır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —