KULA - Kula Belediyesi tarafından düzenlenen, Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde Esat Erçetingöz ve Serhan Şarman'ın “Yaşayan Müze Kula” isimli fotoğraf sergisi, İzmir'de açıldı. Sergi, Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde 15 Haziran'a kadar açık olacak.
UNESCO tescilli ilk ve tek Jeopark'a sahip Kula ilçesinin turizmde  tanıtımı ve görünürlüğünün arttırılması amacıyla gazeteci, fotoğraf sanatçıları Esat Erçetingöz ve Serhan Şarman'ın fotoğrafların yer aldığı Yaşayan Müze Kula sergisi Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde protokol ve sanatseverlerin yoğun katılımıyla açıldı. Kula Maden Suları'nın sponsor olduğu sergi, 15 Haziran tarihine kadar ücretsiz  gezilebilecek. Kula'nın tarihi, kültürel doğal güzellikleri ve yemek kültürünü yansıtan 54 eser, daha önce Kula'da tarihi Essanlar Konağı'nda  ziyarete açılmıştı.
Fotoğraf Sanatçısı Esat Erçetingöz'ün açılış konuşmasıyla başlayan sergi, Kula Yaren Ekibi folklorik şovu ile sürdü. Sunuculuğu ünlü TRT eski Spikeri Murat Ünlü'nün icra ettiği sergide, protokolde bulunan Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından Konak ve Karabağlar Belediye Başkanlarına günün anısına maket Kula Evi takdim edildi.
Sergi açılışına, protokolün yanı sıra Kültür ve Turizm eski Bakanı Burhan Suat Çağlayan, sergi sponsoru Kula Maden Suları A.Ş. sahiplerinden İş İnsanı Şinasi Zabunoğlu,  TGF Yönetim Kurulu Üyesi Alaettin Yakın, Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın,  Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, İzmir Kulalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Gür, Bayraklı Kulalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Topal, basın mensupları, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Kula tanıtım günü havasında geçen sergi açılışında katılımcılara Kula'ya has yöresel tatlar, su böreği, susam böreği tatlısı, Kula Leblebisi, Kula Maden Suyu ikramlarında bulunuldu.



Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, FERDİ ZEYREK’İN KIZLARI ELİF VE ZEYNEP’İ OKULA GÖTÜRDÜ

Hurda araçta çıkan yangında öldü

Bu seferki kadın katili başka bir kadın!

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 şehit!

Ankara’da Alaşehir’in gururu oldu

Saruhanlı'da vefat...

Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı 4 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Feci kazada yaşamını yitiren baba, oğul ve torun toprağa verildi

Sokakta kanlı düello! İkisi de hayatını kaybetti

Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 3.06.2022 15:28:00 913 0
Tarih: 03.06.2022 15:28 Güncelleme: 03.06.2022 15:28
Haberi Sesli Oku