Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"
Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller’in tanıttığı model "4YU Senin İçin Üniversite" bireysel gelişim, esneklik, uygulama ve teknoloji odaklı yapısıyla dikkat çekiyor.
Yaşar Üniversitesi, yükseköğretimde dönüşümün yolunu çizen özgün bir model geliştirdi: 4YU Senin İçin Üniversite. Üniversitenin stratejik planlama sürecinde ortaya çıkan bu yaklaşım, öğrencilerin akademik olduğu kadar kişisel ve mesleki gelişimlerini de kapsayan bütünsel bir yapı sunuyor. Bu yeni modelin; öğrenci merkezli öğrenme yaklaşımı, uygulama ağırlıklı ders içerikleri, esnek müfredat yapısı ve teknoloji destekli eğitim yöntemleri olmak üzere 4 temel ayakta yükselen bir model olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, 4YU’nun felsefesini şu sözlerle özetledi: "Yaşar Üniversitesi’nin öğrenci odaklı yenilikçi bir modeli olan 4YU ( For You) Türkçeye çevrildiğinde ‘Senin İçin’ anlamına geldiği için "Senin İçin Üniversite" sloganı olarak üniversitemizin 4’ncü stratejik planını yaparken ortaya çıktı, bu planda çok önemli paradigma değişikliği yaptık, öğretmeden öğrenmeye geçiyoruz, eğitim öğrenim alanındaki temel felsefemiz bu, araştırma yapıyoruz, dünya sıralamalarında hızlıca yükseliyoruz am bizim için topluma katkıda bulunma, yakın sosyal çevremizi de güçlendirmek üniversitemizin en önemli misyonları arasında, ayrıca Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 4’ncüsü de eğitim, tüm bunları çalışırken bu slogan kendiliğinden ortaya çıktı. 4YU’dan kast ettiğimiz şey şu; ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz. Bu yapı, öğrencilerin yalnızca bilgiyi almakla kalmayıp aynı zamanda deneyimleyerek öğrenmesini, kişiselleştirilmiş eğitim almasını ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmasını amaçlıyor.

"Öğretmeden öğrenmeye geçiyoruz"
Üniversitelerin gelecekte birer "yaşam boyu öğrenme kulübü" haline geleceğini belirten Prof.Dr. Kandiller, klasik modelin ötesine geçilmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Yükseköğrenim değişiyor. 10 yıl sonra klasik 4 yıl okuyup diploma alınan bir sistem kalmayabilir. Kişiye özel, hayallerine ve yetkinliklerine göre kurgulanmış eğitim sistemleri kaçınılmaz olacak. İşte biz bu modele geçiyoruz" dedi.

Yeni nesil öğrenciler için mikro dereceler ve co-op
4YU modeli kapsamında Yaşar Üniversitesi; öğrencilerin küçük ama etkili kazanımlar elde etmesini sağlayacak mikro dereceler sistemini ve sektörel deneyime dayalı İş Yerinde Mesleki Eğitim (CO-OP) programını da hayata geçirdi. CO-OP kapsamında öğrenciler, mezuniyet öncesinde gerçek projelerde sektörün içinde yer alarak profesyonel deneyim kazanıyor.

"Gönül bağı"
4YU’nun sadece eğitim dönemine değil, mezuniyet sonrasına da dokunduğunu belirten Prof.Dr. Kandiller, bu yaklaşımla yeni bir slogan daha benimsediklerini söyledi ve şunları ekledi: "Mezunlarımızı sistemin içinde tutuyoruz. Sürekli gelişmelerine ve yaşam boyu öğrenmeye destek veriyoruz. Bu nedenle ‘Mezunlar İyi Yaşar’ diyoruz. Yaşar Üniversitesi’ne gelen öğrenci, aslında yaşam boyu değerli bir üyelik kazanıyor. Mezun olduktan sonra da gelişim, iletişim ve aidiyet sürüyor. Kampüs altyapısından sosyal yaşam alanlarına, müfredattan mesleki uygulamalara kadar her detayın yeniden tasarlandığı 4YU modeli, öğrencileri hem bugüne hem geleceğe hazırlıyor."



Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 22.07.2025 12:17:00 562 0
Tarih: 22.07.2025 12:17 Güncelleme: 22.07.2025 12:19
Haberi Sesli Oku