İZMİR - Programa kayıt olan katılımcılara; ürünlerin işletmeye gelişi, üretim prosesleri, atık yönetimi, firmaların sürdürülebilirlik politikaları, Ar-Ge çalışmaları, paketleme ve sevkiyata kadar olan tüm tedarik zinciriyle ilgili süreçler hakkında detaylı bilgiler verildi ve uygulamalı olarak gösterildi. 

Aynı zamanda dünya otomobil tarihine ışık tutan İzmir'in Torbalı ilçesindeki klasik otomobil ve motosiklet müzesi Key Museum’da program katılımcıları tarafından ziyaret edildi. 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “38 yıldır, Türkiye’nin organik ürün ihracatının yüzde 75’ini gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri olarak; gerek, akademinin gerek ulusal/uluslararası paydaşlarımızın işbirliğiyle, sürdürülebilirlik perspektifinde birçok projeye yatırım yapıyoruz. Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programımız ile gençlerimize sürdürülebilir tarım için gerekli süreçleri kapsayan, girdi sanayilerinden tarlaya, tarladan işleyici-paketlemecilere, lojistiğe ve tüketiciyi de içine alan zincirde, atıkların minimize edilmesi ve geri kazanımının maksimize edildiği noktaya kadar giden bütün süreci içine alan kapsamlı bir eğitim programı sunduk.”

İzmir’in güneş, rüzgar ve jeotermal enerji bakımından yenilenebilir enerji kaynakları konusunda en zengin bölgelerden biri olduğunu hatırlatan Uçak sözlerine şöyle devam etti:  

“Programımızın altıncı haftasında katılımcılarımızın Dikili’de ziyaret ettiği Agrobay dünyanın ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin sulamadan gübrelemeye kadar her aşama modern teknolojik altyapıyla kontrol edildiği en büyük seracılık işletmesi ve bir diğer ziyaret edilen Feast; Türkiye’nin en büyük dondurulmuş gıda entegre tesisi. Her iki firmamız da Uzak Doğu’dan Avrupa’ya kadar birçok ülkeye ihracat gerçekleştiren inovasyona yatırım yapan, sürdürülebilir tarım ve üretimde, kadın istihdamında öncü yerler. Firmalarımızdaki gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri ve insan kaynakları tarafından katılımcılarımıza; üretimden paketlemeye lojistiğe kadar titizlikle işlenen tüm aşamalarla ilgili sunumlar yapıldı ve interaktif bir şekilde soru cevap oturumları gerçekleştirildi.” dedi.

Hayrettin Uçak, “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı katılımcılarımız; İyi Tarım Uygulamaları ve Globalgap sertifika koşulları altında üretim yapan firmalarımızdan AB Yeşil Mutabakat’ına uygun, karbon ayak izini azaltacak proseslerdeki üretimlerle ilgili, dünyadaki talep değişimi ve sürdürülebilir üretim-tüketim, bilinçli pestisit kullanımı, uluslararası sertifikasyon süreçleriyle ilgili de bilgilendirildi. İki işletmemiz de sözleşmeli tarımla ilerledikleri için analizleri yapıldıktan sonra ürün işleniyor. Bütün ürünlerin pestisit analizleri yapılıyor ve uluslararası standartlara uygunsa işleniyor.” diye konuştu. 

Katılımcıların tek tek sera sahalarını ve üretim yerlerini gezdiğini söyleyen Uçak, “Ürünleri işleme şekillerinden üretim yöntemlerinin en ince ayrıntısına bütün ürünleri ve süreci yerlerinde görme ve inceleme fırsatı buldular. Tarımda sürdürülebilirliğin, planlamanın, bütün süreçlerin doğru yürütülmesi projemizle doğru orantılı. Ege Bölgesi’nin sürdürülebilir üretim merkezi olduğunu; ne yaptığını bilen, ürettiğine önem veren bilinçli gençler yetiştirerek, tüm dünyaya göstererek öncülük yapmaya devam edeceğiz.” dedi.   

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı hakkında;

6 hafta süren Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı 4 Mart’ta açılış toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. 5 Mart’a eğitimlere başlandı. 

Programın ikinci haftası eğitimlerle devam etti. 

Üçüncü hafta; eğitimler sürdü ve Yaş Meyve Sebze İhracatı yapan Uçak Kardeşler Gıda Seracılık Ltd. Şti. Ziyaret edildi. 

Dördüncü hafta; Ege İhracatçı Birlikleri’nde eğitimler düzenlendi. Eğitimlerin yanında yapılan Atölye Çalışmalarında bir araya gelerek oluşturulan gruplar, belirli bir konu üzerinde ortak kararla elde ettikleri fikirleri/sonuçları diğer gruplara sunarak paylaştılar. 

Beşinci haftada ise eğitimlere devam edilerek, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ihracat destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Altıncı haftada ise İzmir Torbalı’daki Özgörkey şirketler grubuna bağlı Türkiye’nin en büyük dondurulmuş gıda entegre tesisi Feast ve dünyanın ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en büyük seracılık işletmesi Dikili’deki Agrobay Seracılık ziyaret edildi. 

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin gençleri tarım sektörüne kazandırmak için 5 Mart’ta başlattığı “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı”nın altıncı haftasında İzmir Torbalı’daki Özgörkey şirketler grubu ve Dikili’deki Agrobay Seracılık ziyaret edildi. 


Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Müzik kariyeri boyunca sayısız şarkıya ve sanatçıya hayat veren Sezen Aksu, bu kez sesiyle değil görünümüyle gündeme geldi.

Sezen Aksu alışılmış imajına veda etti

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 10.04.2022 10:17:00 772 0

Tarih: 10.04.2022 10:17 Güncelleme: 10.04.2022 10:17
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00