SARUHANLI - Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan 65 yaş ve üstü yurttaşların hareketsizlikten dolayı sağlık sorunları yaşabileceklerini dile getiren Gaziemir Belediyesi’nin Fizyoterapisti Nalan Önder Alakuş, bu bireylerin dengelerini ve esnekliklerini geliştirmeleri, kaslarını güçlendirmeleri için evlerinde egzersiz yapmaları önerisinde bulundu.

“Yaş almış yurttaşlarımız yaşlılık döneminde sağlıklı yaşamak ve ihtiyaçlarını tek başına karşılamak istiyorlarsa düzenli olarak egzersiz yapmaları gerekiyor”  diyen Fizyoterapist Nalan Önder Alakuş, sosyal izolasyon nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü bireylerin hareketsizlik nedeniyle sağlık sorunu yaşamamaları için egzersiz yapmalarının önemini anlattı. Alakuş, salgın sürecinin yaş almış bireyler üzerindeki fiziki ve ruhsal etkilerinin egzersiz yapılarak azaltılacağını söyledi. Uzun süredir evlerinde kalan yaş almış yurttaşların sokağa çıktıkları saatlerde, sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına uyarak mutlaka yürüyüş yapmalarını öneren Alakuş, “Evlerinden çıkamayan büyüklerimiz basit egzersizler yaparak kaslarını güçlendirip dengelerini ve esnekliklerini geliştirmeliler. Hareketsizlik eklem sorunlarına ve yağlanmaya yol açıyor. Yağlanma ise kalp, damar hastalıklarını ve tansiyonu tetikliyor. Bu yüzden 65 yaş ve üstü bireylerin mutlaka egzersiz yapması gerekiyor” diye konuştu.

Basit egzersizlerle sağlığını koru
Evde yapılabilecek basit egzersizler konusunda bilgi veren Fizyoterapist Nalan Önder Alakuş, “Büyüklerimiz evlerinde yarımşar kiloluk iki adet ağırlık, el egzersiz topu ve bir sandalye kullanarak basit egzersizlerle sağlıklarını koruyabilir. Yaş almış yurttaşlarımız boyun, bel, bacak ve eklem güçlendirme hareketleri ve nefes egzersizleriyle fiziksel, ruhsal ve zihinsel yönden daha güçlü hale gelir” dedi.
Her gün düzenli olarak egzersiz yapılması önerisinde bulunan Alakuş, her egzersiz hareketinin 3 tekrardan başlanarak yapılabileceğini, vücudun güçlenmesi ve hazır hale gelmesiyle birlikte tekrar sayısının 10’a kadar çıkarılabileceğini söylüyor. Alakuş, ağrı yapan ve zorlayan hareketlerin yapılmaması gerektiğinin de altını çiziyor. 



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 12.06.2020 07:05:00 979 0

Tarih: 12.06.2020 07:05 Güncelleme: 12.06.2020 07:05
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00