SAĞLIK - Uzmanlar, okul çağı çocuklarının bademcik ve geniz eti ameliyatı olması için en uygun zamanın sömestr tatili olduğunu söyledi. 
Uzmanlar, çocukluk çağında yapısal olarak dar olan hava yolunun bademcik ve geniz etine bağlı olarak tıkanması sebebiyle sorun yaşayan çocukların derslerinden geri kalmamaları için ameliyatta sömestr tatilinin en uygun zaman olduğunu ifade etti. Bademciklerin özellikle üst solunum yollarından giren mikropları tanıyarak vücudu savunmaya hazırladığını aktaran uzmanlar, halk arasında geniz eti denilen ´adenoid´ dokunun bademcik gibi lenf yapısı olduğunu ve üst solunum yolunun savunmasında rol oynadığını söyledi. Bademcik ve geniz eti sorunlarının en sık çocukluk döneminde görüldüğüne dikkat çeken Özel Hayat Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Nejat Ketani, ?Görülme sıklığı çocukların kreş, ilkokul gibi toplu yerlerde bulundukları dönemlerde artış göstermektedir. İlaç tedavisinden fayda görülmediğinde geniz eti ve bademciklerin cerrahi olarak alınması yöntemine başvurulur. Öğrenciler, bazı sağılık sorunları aileleriyle birlikte çözüme kavuşturmak istiyor. Bu süreçte sağlık sorunlarının yaz tatilini beklemeden ele alınması gerekiyor. Çünkü yarıyıl tatilinde yapılmasının faydası çocuklar hem derslerinden geri kalmıyor hem yaz tatilindeki sıcak havalara yakalanmadan bu süreci geçiriyorlar? dedi.
Ayrıca öğrencilerin yarıyıl tatilinde ameliyat olmalarının yaz ayındaki tatillerinde rahat hareket etmelerini sağladığını ifade eden Ketani, ?Yıllarca kullandığımız thermal welding sistemi, yani ısı ile bademcik ameliyatı hem çocuğun erken taburcu olmasını hem de kanama meydana gelmesini önlüyor. Yaptığımız ameliyatta eski 10 günlük kanamalar meydana gelmiyor. Sabah ameliyat olan akşam taburcu oluyor? diye konuştu. 



Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Somalı şehit madencinin kızı Betül, pilotluk hayaline kavuştu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

Aigai antik kentinde sağlık için yürüdüler

Turgutlu'da kamyonet takla attı: 2 yaralı

Muaythai Zafer Kupası'nda Saruhanlı fırtınası!

CHP Genel Başkanı Özel, Ferdi Zeyrek'in kızı Nehir'in üniversiteye kaydını yaptırdı

Tel sergiyle üzümün kalitesi 1 numara yükseliyor

Almanya’da yürümekte zorlanırken, Türkiye’de yeniden bisiklete bindi

Ayşe Begüm Onbaşı ve Can Derviş'ten Türkiye Şampiyonası'nda Çifte Altın

Torbalı'da eğitim uçağı düştü… Pilot adayı öldü!

Saruhanlı’da Vefat… Mahalleyi yasa boğan ölüm!..

Hande Ünsal Selendi’de konser verdi

Yakalanmasalardı 30 Ağustos öncesi ülkeyi kana bulacaklardı

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.01.2017 08:15:56 705 0

Tarih: 23.01.2017 08:15 Güncelleme: 23.01.2017 08:15
Haberi Sesli Oku
3.09.2025 09:05:00