Konya’nın Beyşehir ilçesinde 1965 yılında eşini ve çocuğunu doğum sırasında kaybedince memleketini terk ederek Manisa’nın Saruhanlı ilçesine yerleşen ve yarım asırdır bu acı olayın yasını tutan 77 yaşındaki Ahmet Panpu vefat etti.

Ahmet Panpu’nun 48 yıldır insanlardan uzakta tek başına yaşamını sürdüğü Develi köyünün Muhtarı Hüseyin Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada genel durum bozukluğu nedeniyle hastanede tedavi gören Panpu’nun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Panpu’nun cenazesinin köyde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildiğini ifade eden Göksu, şunları kaydetti:

“Ahmet amcamız, 4 gün önce rahatsızlandı. Kendisini Saruhanlı Devlet Hastanesine götürdük. Burada serum ve kan verildi. İki gün hastanede yattı. Daha sonra taburcu edildi. Otomobille köye dönerken, durumunun iyi olmadığını ifade ederek benden helallik istedi. Helalleştik, daha sonra onu köy konağındaki misafirhaneye bıraktım. Ertesi gün öğle saatlerinde vefat etti.”

Panpu’nun vefatının ardından durumu Konya’daki akrabalarına bildirdiklerini dile getiren Göksu, gelip ilgilenen olmayınca cenazeyi köylülerle birlikte kaldırdıklarını kaydetti.

-Yarım Asırdır Bitmeyen Yas Sona Erdi-

Develi köyünde tuvaleti ve banyosu olmayan, zeytin ağaçlarının arasında tek odalı bir barakada oturan Panpu, Beyşehir ilçesine bağlı Eylikler köyünde 1964 yılında evlendiği eşi Şerife ve bebeğini doğum sırasında kaybedince eşini doğum için hastaneye götüremediğine pişman olmuş ve çok büyük vicdan azabı duymuştu.

Bu olayın ardından elinde kalan tek değerli şey olan alyansını satıp hiç bilmediği Manisa’ya gelen Panpu, yerleştiği Develi köyünde 48 yıldır bu olayın yası içinde insanlardan uzakta tek başına yaşam sürmüştü.



Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

KÜTAHYA DOMANİÇLİLER BALIK EKMEĞE DOYDU

Kontrolden çıkan otomobil refüje ve bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali dolu dolu geçti

Üzüntü kalbinizi hasta edebilir

Annesi, Gülşah Durbay'ın en büyük hayalini açıkladı

Karaköyspor 5'te 5 yapıp namağlup liderliğini sürdürdü

Yunusemre'de kırsal kalkınma ve kooperatifçilik masaya yatırıldı

Demirci'de asırlık çancılık mesleği 3 kuşaktır yaşatılıyor

Saruhanlı’da tartıştığı eşini Turgutlu’da öldürdü, Ağrı’da yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Komşularının bir haftadır haber alamadığı şahıs evinde ölü bulundu

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu; 2 yaralı

Kaçak kazı yaparken girdiği tünelden çıkamadı

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY DUALARLA ANILDI

Sulama Kooperatifleri İçin Kritik Uyarı: Kapatılma Riski

Saruhanlı'da vefat...

Halk otobüsünün ezdiği yaşlı adam kurtarılamadı

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 8.07.2013 17:02:44 1388 0
Tarih: 08.07.2013 17:02 Güncelleme: 08.07.2013 17:02
Haberi Sesli Oku