EĞİTİM - Özellikle son yıllarda yanlış tercih yaptığına inanan öğrenciler okullarını bırakıp, bölümlerini değiştirebiliyor. Ancak bu durum öğrenciler üzerinde maddi ve manevi olarak olumsuz etkiler bırakabiliyor. Bu durumda kalan öğrencilerin seçeneklerini açıklayan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, üniversitelerin sunduğu imkanların iyi incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

 

Yatay geçiş imkanlarının üniversiteler arasında olabildiği gibi, üniversiteler içerisinde de mümkün olduğunun bilgisini veren Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, ?Öğrenciler üniversiteye girdikten sonra daha çok ilgilerini çeken bir bölüm olursa, o bölüme yatay geçiş yapma imkanına sahiptir. Yanlış tercih yaptığına inanan öğrencilerin öncelikle bu imkanları iyi incelemesi, yatay geçiş kriterleri için ÖSYM´yi takip etmeleri ve gerek maddi gerekse dönem kaybını minimuma indirecek şekilde geçiş yapmasında fayda vardır? açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Aydın, 2016 ? 2017 akademik yılı için, Türkiye´deki veya yurtdışındaki diğer yükseköğretim kurumlarından Kadir Has Üniversitesi programlarına yatay geçiş yoluyla kabulde son başvuru tarihinin 8 Ağustos Pazartesi olduğunun bilgisini verdi. 

Yan ya da Çift Anadal Programları da İyi İncelenmeli

Anadal lisans programını başarıyla yürüten, ancak farklı bir alanda daha uzmanlık kazanmak isteyen öğrencilerin Çift Anadal Programı´ndan faydalanabileceğini aktaran Prof. Dr. Aydın, ?Çift Anadal Programı sayesinde iki farklı lisans diplomasıyla mezun olunabilir. Anadal lisans programını başarıyla yürüten öğrencilerin aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması almak üzere eğitim görmelerini amaçlayan programdan birçok başarılı öğrenci faydalanmaktadır. Çift anadal yapma imkanı olmayan öğrenciler yan dal uygulaması ile, yine farklı bir bölümde uzmanlık kazanabilir. Yan dal uygulaması ile anadal lisans programına ilaveten, farklı bir bölümün belirlenen koşullardaki derslerine devam etmek mümkün. Çift Anadal Programı´ndan farkı ise yan dal bölümünden lisans diploması yerine sertifika alınması. Böylelikle öğrenci mezun olduğunda lisans diplomasının yanı sıra bir de uzmanlık sertifikasına sahip olur. Bölümünden memnun olmayan, ancak Çift Anadal Programı için de başarı ortalaması yetersiz kalan öğrenciler, yan dal uygulaması ile mezun olduklarında farklı mesleklere yönelebilme imkanına sahip olabilir? şeklinde konuştu.



Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.08.2016 08:44:24 0
Tarih: 04.08.2016 08:44 Güncelleme: 04.08.2016 08:44
Haberi Sesli Oku