Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Yakan Yanacak

Yakan Yanacak

Saruhanlı İlçesi’nde anız yaktığı tespit edilen kişilere yüklü miktarda para cezası uygulanacak.

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesi’nde anız yaktığı tespit edilen kişilere yüklü miktarda para cezası uygulanacak.

Saruhanlı’da anız yakılmasının önlenmesi amacıyla, Saruhanlı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Jandarma personelinden oluşan kontrol ekibi kuruldu. İlçedeki arazileri dolaşmaya başlayan ekip, anız yakan üreticilere para cezası uygulayacak.

Saruhanlı İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin ikinci ürün yetiştirmek amacıyla tohum yatağı hazırlamak için zaman zaman anız yaktıklarının görüldüğü, anız yakmanın bir çevre felaketi olduğu ifade edildi.

Anız yakmanın topraktaki yararlı olan bütün bakteri ve mikroorganizmaların yok olmasına neden olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi,

“Anız yakmak üründe verim düşüklüğü meydana getirir. Buradan çıkan duman havaya karbon monoksit salar, havayı kirletir ve küresel ısınmayı tetikler. Anız yakmak yerine üreticiler tarlalarında sürüm işlemi yapabilirler. Bu daha akılcı bir çözümdür. Böylelikle ürünün sapları toprağa karışır ve organik gübre görevi görür. Anız yakmanın toprağa ve ürüne hiçbir faydası olmadığı gibi, zararları çoktur.”

Yetkililer, her ne sebeple olursa olsun 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi gereğince anız yakılmasının yasaklandığını, Yasağa uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağını belirtti.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor