Anahtar Kelimeler: 0

Yağmur Duası…

70 BİN TAŞA DUA OKUDULAR

 

BÜYÜKBELEN – Saruhanlı’da 5 aydır yağmur yağmaması üzerine yağmur duasına çıkan kadınlar, doğadan toplanan 70 bin taşa dua okudu. Çuvallar içine konulan taşlar daha sonra bir çeşmenin su dolu ahırına bırakıldı.

 

Saruhanlı’nın Büyükbelen Beldesinde Mayıs ayından bu yana yağmur yağmadığından yörede yetişen ürünlerin kuruma aşamasına gelmesinden dolayı, beldenin kadınları yağmur duası için ilginç bir yola başvurdu.

 

Beldede geçmişten gelen geleneğe göre kadınlar kendilerince bir yağmur duası gerçekleştirdi. Bu kapsamda beldenin çevresindeki arazilerden ceviz tanesi büyüklüğünde 70 bin adet taş toplandı.

 

Beldedeki kadınlar bir evde toplanarak her bir taş için Kuran-ı Kerim’de geçen yağmur duası okudu. Dua okunan taşlar daha sonra çuvallara doldurularak, beldedeki bir çeşmenin ahırındaki suya bırakıldı.

 

Yöre halkının inancına göre, bu işlemin ardından birkaç gün içinde mutlaka yağmur yağıyor. Başlayan yağmur 15 gün içinde kesilmezse, afet olasılığına karşı ahıra bırakılan taşlar buradan geri çıkartılıyor.

 

Büyükbelen Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurettin Bektaş, beldelerinde yapılan duanın geçmişte de kurak geçen yıllarda uygulandığını kaydetti.

 

Hazreti Muhammed döneminde de kurak geçen mevsimlerde kadın, erkek hatta hayvanlarla birlikte yağmur dualarına çıkıldığını ifade eden Bektaş, yaptıkları bu işin aynı zamanda sünnet olduğunu dile getirdi.

 

Yağmur duasına katılan 63 yaşındaki Hatice Kılıç ise yüce Allah’tan dualarının kabul olmasını dilediğini belirterek, “İnşallah duamız kabul olur. Eskiden beldemizde bu şekilde dualar yapılmış ve o zaman yağmur yağmış. Bizlerde bir an evvel yağmur bekliyoruz. Yoksa zeytinlerimiz, bağ ve bahçelerimiz kuruyacak” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 20.10.2012 16:47:23 1245 0

Tarih: 20.10.2012 16:47
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00