MANİSA - Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa´daki yabancı çocuklara Türkçe eğitiminin nasıl verileceği konulu eğitici eğitimi çalıştayına katıldı.

Manisa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜ-DİLMER) işbirliği ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği desteğiyle 8-9 Aralık tarihlerinde Anemon Otel´de Yabancılara Türkçe Öğretiminde Eğiticilerin Eğitimi Çalıştayı düzenlendi.

Türkiye´de ilk defa Manisa´da düzenlenen eğitici eğitimi çalıştayında yabancı çocukların derslerine giren 70 gönüllü öğretmen eğitim aldı.

Etkinlikte konuşan, MCBÜ-DİLMER Müdürü Betül Oğuz Bülbül, Çalıştay hakkında bilgi vererek Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, yabancıları topluma adapte etme, toplumla bütünleştirme ve topluma yararlı fert haline getirmek için eğitimin önemine değindi. Çetin, Manisa´da okul çağındaki yabancılardan yaklaşık yüzde 50´ye yakın 2 bin 741 yabancı öğrencinin okullaştırıldığını söyledi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz de, Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, ?komşusu açken tok yatan bizden değildir´ diyen bir medeniyetinin temsilcisi olduğumuzu ve Anadolu coğrafyasının her zaman güvenli bir liman olduğunu söyledi. En zor dönemlerinde insanların etnik yapısına mezhebine, meşrebine, dinine bakmadan, savaştan kaçan insanları ülkemize kabul ettiğimizi ifade eden Vali Deniz, empati yapmadan doğru yola ulaşmanın mümkün olmadığını belirtti. Vali Deniz, düzenlenen eğitici eğitimini önemsediğini vurgulayarak gönüllü olarak eğitime katılan öğretmenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğitime katılan öğretmenlere katılım belgeleri verildi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.12.2018 15:01:13 770 0
Tarih: 10.12.2018 15:01 Güncelleme: 10.12.2018 15:01
Haberi Sesli Oku