SARUHANLI - Saruhanlı Cumhuriyet İlkokulu ile Kosova Vustri Şehri´nin Mustafa Venhari İlkokulu arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Protokol gereği Kosova´da Mustafa Venhari İlkokulunda seçmeli olarak haftalık iki ders saati öğrencilere Türkçe dersi verilmesi öngörülüyor. 

Saruhanlı Cumhuriyet İlkokulu´nda gerçekleşen protokol imza törenine Kosova Vistru Milli Eğitim Müdürü Musay Terbunya, Mustafa Venhari Okul Müdürü Şükrü Bunyaku, Saruhanlı Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kaya, Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Ekrem Haras ve iki okul yöneticileri katıldı. 

Kardeşlik protokolünün imzalanmasına öncülük eden ve aslen Manisalı olan Mehmet Erbil, imzalanan bu protokol ile amaçlarının Kosova´da unutulmaya yüz tutmuş Türkçe dilini yeniden canlandırmak olduğu ifade etti. 

Saruhanlı Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Kaya ise protokol ile iki kardeş şehrin kültür alışverişi ile birlikte eğitim de de ortak hareket edeceklerini söyledi. 

Kaya, Bu projeye destek olan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil´e teşekkür etti.

Vistru şehri Mustafa Venhari Milli Eğitim Müdürü Musay Terbunya ise protokol ile pekiştirilen kardeşliğin uzun yıllar sürmesi dileğinde bulundu.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.04.2016 18:54:22 597 0

Tarih: 26.04.2016 18:54
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00