SARUHANLI - Dünya Sağlık Örgütü tarafından 80 farklı rahatsızlıkta tedavi yöntemi olarak kabul edilen akupunktur ile pek çok hastalığın tedavisi yapılabiliyor. Vücut enerjisi ve yaşam gücünü dengeleyerek sağlık bulmanın amaçlandığı akupunktur, binlerce yıldır geleneksel Çin tıbbında kullanılırken, modern batı tıbbında da bağışıklık sistemini harekete geçiren bir yöntem olarak kabul görüyor.

İzmir Alsancak’taki kliniğinde ozon ve akupunktur tedavisi yapan Anestezi Uzmanı Dr. Güneş Terzi, akupunktur ile bağışıklık sistemi uyarılarak kan dolaşımının arttırıldığını yara iyileşmesinin ve ağrıların azalmasına yardımcı olduğunu söyledi. Terzi, akupunktur uygulamalarının pek çok fiziksel ve psikolojik rahatsızlıkta kullanıldığı gibi, kilo verme ve sigara bırakmada da etkili olduğunu kaydetti.

Dr. Güneş Terzi  “Akupunktur, geleneksel Çin tıbbında, vücutta belirli meridyenlerden aktığına inanılan ve Çİ olarak bilinen enerji ve yaşam gücü akışının dengelenmesi tekniğidir. Batı tıbbında ise akupunktur noktaları sinirleri, kasları ve bağ dokusunu uyaran yerlerdir. Dokuları, organları ve vücudun çeşitli işlevlerini etkilemek için, cilt yüzeyinin sinir açısından zengin bölgeleri uyarılır. Her akupunktur iğnesi, küçük bir yaralanma yaratır ve bu yaralanma herhangi bir rahatsızlığa yol açmasa da vücudun yanıt vermesini sağlayacak bir sinyal göndererek iyileşme sağlanır” dedi.

“Hangi hastalıklar, kaç seans?”

Akupunkturun birçok rahatsızlığın tedavisinde etkin olarak kullanıldığının altını çizen Güneş Terzi şöyle konuştu: “Akupunktur, alerji, anksiyete, depresyon, osteoartrit, diş ağrısı, migren dahil baş ağrıları, genellikle boyun, sırt, dizde olan kronik ağrılar, hipertansiyon, adet krampları ve adet  öncesi ağrı ;PMS denilen durumlar, burkulma, hafif kas, iskelet ve yumuşak doku travmaları, inme, sabah rahatsızlığı da denilen gebelik, kemoterapi ve ameliyat sonrası sık görülen bulantı, kusma gibi rahatsızlıkların tedavisinde  kullanılıyor. Ayrıca daha sınırlı kanıta sahip olmakla birlikte akne, karın ağrısı, uykusuzluk, kısırlık tedavisine destek, diyabet komplikasyonların önlenmesi ve kan şekeri regülasyonuna yardımcı olduğu da gözlemleniyor. Hastalık ve şikâyete göre tedavi süresi değişebilmekle beraber, her bir tedavi kürü ortalama 10-12 seanstır ve genellikle haftada 2 seans şeklinde uygulanır.”

“Kilo verebilirsiniz, sigarayı bırakabilirsiniz”

Akupunkturun kilo verme ve sigara bırakmaya da yardımcı olduğuna dikkati çeken Dr. Güneş Terzi, geleneksel anlamda akupunktur kendi başına şişmanlığı tedavi etmediğini ancak aşırı kiloya neden olabilecek altta yatan vücut rahatsızlıklarını ortadan kaldırdığını vurguladı. Terzi, sigara bırakmada da vücudun beyin kimyasını dengeleyerek sigara ve nikotin isteğini ayarlamaya, yoksunluğa bağlı sinirlilik, uykusuzluk, depresyon, iştah problemi gibi şikâyetleri azalttığını ifade etti.



Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Kavganın ardından hayatını kaybeden 21 yaşındaki Arda Deniz Onat için sessiz yürüyüş düzenlendi.

Kavgada ölen Arda Deniz Onat için yürüyüş yapıldı

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.06.2020 10:50:00 1032 0

Tarih: 22.06.2020 10:50 Güncelleme: 22.06.2020 10:50
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 14:25:00