SARUHANLI - Alman otomotiv devi Volkswagen'in Türkiye'ye yapacağı fabrika yatırımı arapsaçına döndü. Reuters'ın şirket kaynaklarına dayandırdığı gelişmeye göre, Volkswagen, Türkiye yatırımını bir kez daha erteledi.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in (VW), Türkiye'de otomobil fabrikası kurup kurmama konusundaki kararını bir kez daha ertelediği iddia edildi.

Reuters'ın şirket kaynaklarına dayandırdığı gelişmeye göre, kararın yıl ortasında açıklanması bekleniyor. Reuters'e konuşan şirkete yakın bir kaynak, süreç ile ilgili olarak, "Hala zamanımız var ve bu kararı kesinlikle yıl ortasına kadar verebiliriz" dedi.

ŞUBAT'TA KARAR VERECEKTİ

Volkswagen, en son geçen Aralık ayında yaptığı açıklamada fabrika yatırım kararını Şubat ayında vereceğini açıklamıştı. Avrupa'daki fabrikalarında elektrikli araçlara yer açmak için yeni bir tesis arayışına giren VW, Ekim 2019'da Manisa'da yaklaşık 1 milyar liralık bir şirket kurmuştu.

ROMANYA VE BULGARİSTAN YENİDEN TALİP OLMUŞTU

Volkswagen, Barış Pınarı Harekatı'na gelen tepkiler üzerine Manisa'da yılık 300 bin araç üretme kapasiteli tesis kurma planlarını askıya almıştı. Daha önce aday listesinde yer alan Romanya ve Bulgaristan, bu erteleme kararıyla projeye yeniden talip olmuştu.



Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 19.02.2020 07:01:00 0
Tarih: 19.02.2020 07:01 Güncelleme: 19.02.2020 07:01
Haberi Sesli Oku