KÜLTÜR/SANAT - Türkiye Vodafone Vakfı´nın desteğiyle, AYDER, Kalkınma Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında hayata geçirilen Düşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin sosyal ve ekonomik hayata tam katılımlarını sağlamak için yeni projelerle yoluna devam ediyor. Türkiye´nin en büyük engelsiz yaşam merkezi Düşler Akademisi Kaş, ev sahipliği yaptığı ?Kızlar Atakta? programı ile yaşları 12 ile 18 arasında değişen 100 kız öğrenciyi ağırladı. Programa son olarak Türkiye Vodafone Vakfı´nın desteği ile Somalı genç kızlar da katıldı. Soma´da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi´nde eğitim alan kadınların çocukları, 6 gün süren kamp boyunca, çeşitli atölye çalışmalarına ve spor aktivitelerine katıldı; danışmanlık hizmeti aldı.

 

30 Ekim 2015 ? Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Kalkınma Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında hayata geçirilen Düşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin sanat yoluyla sosyal hayata katılımı için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye´nin en büyük engelsiz yaşam merkezi Düşler Akademisi Kaş, ev sahipliği yaptığı ?Kızlar Atakta? programı ile yaşları 12 ile 18 arasında değişen, 6 farklı ilden 25´i engelli toplam 100 sosyal dezavantajlı kız öğrenciyi ağırladı. Programa katılan gençler, 6 gün süren kamp boyunca, birey olarak kendini geliştirmeyi, topluluk içinde kendini ifade etmeyi, kültür ve çevre ilişkisini doğa içinde yapılan spor etkinlikleri ve yaratıcı grup çalışmaları ile öğrenmeyi temel alan eğitimlere katıldı. Son olarak Türkiye Vodafone Vakfı´nın desteği ile Somalı kız öğrenciler de Kızlar Atak´ta projesinde yer aldı. Program sonunda bölgelerine dönen gençlerin okullarında diğer genç kızlara mentorluk yapması hedefleniyor.

 

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, şunları söyledi:

 

 ?Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için geliştirdiğimiz projelerin odağını kadınlar ve dezavantajlı gençlerimiz oluşturuyor. Düşler Akademisi ile engelli ve sosyal dezavatanjlı bireylerimizin, Önce Kadın programı ile de kadınlarımızın güçlendirilmesi için çalışıyoruz. Önce Kadın programımız çerçevesinde Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ve Soma Belediyesi´nin işbirliğiyle Soma´da kadınlara gelir yaratan bir iş modeli oluşturmak üzere hayata geçirdiğimiz Soma´da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi´nde eğitim alan kadınlarımızın kız çocukları için de adım attık ve onları ?Kızlar Atakta´ projesi kapsamında Düşler Akademisi´nde ağırladık. Böylece, Somalı kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımlarına destek olurken, kız çocuklarının da kişisel ve sosyal alanda kendilerine olan güvenlerinin artmasına katkıda bulunmayı hedefledik. Vodafone olarak, kadınlarımızın ve genç kızlarımızın güçlendirilmesine yönelik bu tür projelere destek olmayı sürdüreceğiz.?



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 30.10.2015 11:32:59 1090 0

Tarih: 30.10.2015 11:32
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00