SARUHANLI -  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği iş birliğinde  “VI. Uluslararası X. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi” düzenlendi. Çevrimiçi yapılan  kongreye; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan,  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Psikiyatri Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatma Öz’ün yanı sıra yurt içinden ve dışından pek çok ülkeden alanında uzman akademisyenler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Hakan Atılgan, “Ülkemizde ilk defa beş yıllık akreditasyon alan üniversitemizin temel amaçlarından biri ‘Huzurlu ve Güvenli Kampüs’ anlayışını öğrencilerimize, çalışanımıza ve misafirlerimize sunmaktır. Buna yönelik ruh sağlığı hizmetlerimizi merkez kampüsümüzde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimizde, Sağlık Kampüsümüzde ise Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği merkezinde vermekteyiz. ‘Ruhun Şarkısı İyileştirir Sevgide Birleştirir’ teması ile ruh sağlığı hizmetlerimizi, 500’e yakın katılımcı sayesinde dünya ülkelerine, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşirelik Fakültemiz, verdiği bu ruh sağlığı hizmetlerinin katkılarını, gerek akreditasyonun sürdürülmesinde, gerekse ‘Araştırma üniversitesi’ faaliyetlerinde görünür hale getirmiştir, emek verenleri kutluyorum” diye konuştu.

“Yaptığınız işi sevin”

Ülkemizde yaşanan çeşitli afetlerde ruh sağlığı desteği için bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirten Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Ruh sağlığı profesyonellerinin işi, her ne olursa olsun ‘bireyi gerçeğe çekmektir’ düşüncesi ile hizmet vermektir. Bu doğrultuda; küresel salgında, İzmir Depreminde, Karadeniz Bölgesindeki selde toplumun ruh sağlığını güçlendirmek için emek verdik. Bu sene 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü kapsamında ülkemizin her bölgesinde etkinlikler düzenledik. Bugün, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği olarak iyileşip güçlenen beden ve ruhlarımıza en bakir duygumuz olan sevgiyi aşılamayı amaçlıyoruz. Sevmenin bir çeşidi de yaptığımız işi sevmektir. Hemşirelik Fakültesi ailesi olarak bu sene zor koşullarda meslektaş yetiştirmede HEPDAK oluru ile Ülkemizde ilk defa 5 yıllık tam akreditasyon aldık.  Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, göreve geldikleri ilk günden itibaren kurumsal akreditasyon, araştırma üniversitesi ve öğrenci odaklı çalışma hedefleri ile bizlere liderlik yapmış, bu hedeflerle ‘Yaptığınız işi sevin’ mottosunu, bizlere sundukları imkanlarla sağlamıştır. Kendisine Fakültem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üç gün süren kongre boyunca;  Kendini ve Diğerini Sevebilme, Beden ve Ruhun Ritmi, Değişen Dünyada Varoluş, Sevgiyle İyileşme, Koşulsuz Sevebilme gibi temalarla katılımcılar bilgilendirildi.  



SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.10.2021 10:31:00 1210 0
Tarih: 28.10.2021 10:31 Güncelleme: 28.10.2021 10:31
Haberi Sesli Oku