EKONOMİ - Vestel ?Buzdolabı Soğutma Teknolojisi Değişim Süreci´ çalışması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2018 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri´nde birincilik ödülü kazandı. 

Vestel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2018 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri´nde Büyük İşletme Ar-Ge Kategorisi´nde ?Buzdolabı Soğutma Teknolojisi Değişim Süreci´ çalışması ile birincilik ödülü aldı. Ödüller, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın da katılımıyla KOSGEB İdaresi Başkanlığı´nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Ödülü Vestel Beyaz Eşya Genel Müdür Yardımcısı ve Buzdolabı Fabrikaları Müdürü Osman Alkın, Bakan Mustafa Varank´ın elinden aldı. 

Vestel´in ödül aldığı çalışma ile buzdolaplarında kullanılan ve farklı her bir boyuttaki ürün için ayrı ayrı tedarik edilen ana soğutucu elemanı evaporatörün temel yapısı değiştirilerek soğutma çevrimi buna uygun şekilde yeniden tasarlandı. Bu sayede tek tip bir boru tedariği ile farklı boyutlardaki ürünlerin evaporatörlerine, robotik uygulamaların da desteğiyle daha verimli, daha kaliteli ve üretilebilirlik niteliği kazandırıldı. 

Uygulamanın yapıldığı robotik sistem tüm modelleri otomatik olarak tanıyor. Kalıp değişiminden üretim işlemine, boru boy ve bant miktarı yazılmış olan bir yapay zeka programıyla yönetiliyor. Arka planda çalışan program robotun tüm hareketlerini modele göre 3 boyutlu uzay ortamında otomatik olarak belirliyor. El değmeden, sıfır hata ile kullanılan robotik sistem ve yazılım dünyada ilk olarak yapılmış ve başvurulan patent süreci de devam ediyor. Artık makineleri Vestel tasarlıyor, imal ediyor, programlıyor ve kurulumlarını yapıyor. Dünyada ilk olan bu yöntem, ürünlerin maliyeti anlamında rekabette çok daha avantajlı bir konuma çıkmasını sağlıyor. Ayrıca Vestel´de Endüstri 4.0 uygulamalarıyla üretim süreçlerinde hem verimlilik sağlanıyor hem de Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde sürdürülebilirlik sağlanıyor.



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.12.2018 10:24:24 838 0
Tarih: 27.12.2018 10:24 Güncelleme: 27.12.2018 10:24
Haberi Sesli Oku