Saruhanlı İlçesinde yaşayan Arif ve Güler Eker çiftçi, 14 yıl önce Üniversite eğitimini görürken kaldığı yurtta kalorifer peteğinin patlaması sonucu ölen çocukları Bilgin Eker adına okul yaptırdı.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin ile birlikte Eker çiftini ziyaret ederek eğitime yaptıklarını katkıdan dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Kanyılmaz, ziyarette Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada Arif ve Güler Eker çiftinin ilçeye bağlı Taşdibi köyünde 9 derslikli okul binası yaptırdıklarını belirtti.

Geçen ay Manisa’yı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kentte toplu açılışını yaptığı tesisler arasında bu okulun da bulunduğunu belirten Kanyılmaz, okulda 6 Ocak tarihi itibariyle eğitime başlandığını kaydetti.

Eğitime kazandırdıkları okul binası için hayırsever çifte teşekkür ettiklerini dile getiren Kanyılmaz şöyle dedi:

“İlçemize bağlı 771 nüfuslu Taşdibi köyümüz 9 derslikli yeni bir okul binasına kavuştu. İlkokul ve Ortaokul olmak üzere 118 öğrencimiz bu okulda eğitim görmeye başladı. Okulumuza, okulun yapımını sağlayan Arif ve Güler Eker’in çocukları Bilgin Eker’in adı verildi. İlçemiz için hayırlı olsun.”

Hayırsever Arif-Güler Eker çifti ise 14 yıl önce Fatih Üniversitesinde öğrenimine devam ederken hayatını kaybeden oğulları Bilgin Eker’in adını yaşatmak için okul yapımına katkıda bulunduklarını, çocuklarının isminin bu okulda yaşatılacak olmasının kendileri memnun ettiğini söylediler.



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 10.01.2014 17:00:11 891 4

Tarih: 10.01.2014 17:00
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00