MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, haşereyle mücadele çalışmalarını il genelinde aralıksız sürdürürken, sivrisineklerin üremelerinin önüne geçmek amacıyla bilgilendirme çalışmalarına da devam ediyor. Bu kapsamda mahalle muhtarları ziyaret edilerek, sivrisinek ve benzeri haşerelerin üremelerine imkan verecek birikintiler hakkında bilgi verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, Haşere İle Mücadele Şube Müdürü Firuze Ak ile birlikte mahalle muhtarlarını ziyaret etti. Ziyarette muhtarlara haşereyle mücadele çalışmaları hakkında bilgi verilirken, sivrisineklerin üremelerine imkan sağlayacak birikintilerden uzak durulması için bilgilendirmede bulunuldu. Sivrisineklerin yumurtalarını suya bıraktıklarını ve tüm gelişim evrelerini su içerisinde tamamladıktan sonra ergin hale gelerek uçmaya başladıklarını anlatan Büyükşehir Heyeti, vatandaşların evinin balkonunda, bahçesinde bulunan kova, bidon, saksı altlığı, kullanılmayan araba lastikleri, su kapları vb. alanlarda su biriktirmemelerini veya suları haftada bir boşaltarak mücadeleye destek vermelerini aktardı.

“Bilgilendirmelerimiz devam edecek”

Bilgilendirmenin ve sivrisinek üremesinin önlenmesi için bilinçlenmenin önemine dikkat çeken mahalle muhtarları da, kendilerine teslim edilen bilgilendirme afişlerini muhtarlıklarının görünen alanlarına asarak, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çalışma nedeniyle teşekkür etti. İl genelinde haşereyle mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Alaybey, Kuyualan, Hafsa Sultan mahalle muhtarlarımız ile haşere ile mücadele çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Vatandaşlarımıza bahçe ve balkonlarında bulunan kova, bidon, saksı altlığı gibi durgun su bulunan alanlarda bulunan suları haftada bir boşaltarak sivrisinek ile mücadele kapsamında yürüttüğümüz biyosidal ürün uygulamalarında destek olmalarını rica ediyoruz. Bu kapsamda bilgilendirmelerimiz devam edecek” dedi.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 6.08.2022 17:24:00 438 0

Tarih: 06.08.2022 17:24

Haberi Sesli Oku