POLİTİKA? Geçtiğimiz pazar günü, 2011 yılında yaşanan Van depreminin yıl dönümüydü. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah´tan rahmet diliyoruz.
Aradan geçen beş yılda depremin yaraları yeterince sarılamamış, Van´daki ekonomik ve toplumsal sorunlara kalıcı çözümler bulunamamıştır.
Deprem sonrasında İŞKUR tarafından yürütülmüş olan ?Toplum Yararına Çalışma Projesi? kapsamında Vanlı depremzedeler kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmişlerdir. Proje kapsamında Vanlı depremzedeler, geçici işçi statüsüyle istihdam edilmiş, 2015 yılına kadar yılda dokuz ay istihdam edilip, kalan üç ay da işsiz kalmışlardır.
Proje kapsamında 2015 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar ile Yüzüncü Yıl Üniversitesinde istihdam edilen 238 depremzede 2015 Haziran ayından bu yana işsizdir. Depremzedelere verilen kalıcı statülü iş sözleri hâlen yerine getirilmemiştir. Hükûmet depremzedelerin sorunlarına duyarsız kalmamalıdır. Vatandaşlarımıza verilen sözler tutulmalıdır. Bu çerçevede söz konusu 238 kişinin bir an önce istihdam edilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçmelidir.



Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

KÜTAHYA DOMANİÇLİLER BALIK EKMEĞE DOYDU

Kontrolden çıkan otomobil refüje ve bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali dolu dolu geçti

Üzüntü kalbinizi hasta edebilir

Annesi, Gülşah Durbay'ın en büyük hayalini açıkladı

Karaköyspor 5'te 5 yapıp namağlup liderliğini sürdürdü

Yunusemre'de kırsal kalkınma ve kooperatifçilik masaya yatırıldı

Demirci'de asırlık çancılık mesleği 3 kuşaktır yaşatılıyor

Saruhanlı’da tartıştığı eşini Turgutlu’da öldürdü, Ağrı’da yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Komşularının bir haftadır haber alamadığı şahıs evinde ölü bulundu

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu; 2 yaralı

Kaçak kazı yaparken girdiği tünelden çıkamadı

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY DUALARLA ANILDI

Sulama Kooperatifleri İçin Kritik Uyarı: Kapatılma Riski

Saruhanlı'da vefat...

Halk otobüsünün ezdiği yaşlı adam kurtarılamadı

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 26.10.2016 12:27:36 681 0
Tarih: 26.10.2016 12:27 Güncelleme: 26.10.2016 12:27
Haberi Sesli Oku