SALİHLİ - Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Salihli İlçesinde mahalle muhtarlarıyla ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Büyükşehir ve MASKİ’nin katılım sağladığı toplantıda, bazı mahalle muhtarlarının su kuyusu taleplerine yönelik bir açıklama yapan Vali Yaşar Karadeniz, “Yeni kuyu taleplerini unutmalıyız, çünkü yağışlar yetersiz, doğada artık daha fazla su yok. Manisa’da sondaj çalışmalarında 400, 500 metrelere kadar iniliyor, bu seviyelerde bile su çıkmayan yerler oluyor. Mevcut su kaynaklarımızı daha verimli ve tasarruflu kullanmanın formüllerini hep birlikte aramamız lazım” ifadelerini kullandı.

Manisa Valiliği tarafından Salihli ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda mahalle muhtarlarının istek ve talepleri dinlenerek, sorunların çözümü noktasında istişarede bulunuldu. Vali Karadeniz’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ Genel Müdürlüğü İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İlçe Hizmetleri Şube Müdürü Güray Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Salihli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Recep Günay, MASKİ Salihli İlçe Şefi Ramazan Tuğrul Kacar, yetkili personel,  il ve ilçe kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katılım sağladı.

Muhtarlar dinlendi

Vali Yaşar Karadeniz’in açılış konuşmasının ardından muhtarlara ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine söz verilerek, talepleri dinlendi. Toplantının devamında talepler doğrultusunda ilgili kurumların temsilcilerine söz verildi. Kurum temsilcileri de sorumluluk alanları içerisinde bulunan konularla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Büyükşehir ve MASKİ Şube müdürleri sorun yaşanan konuları ilgili daire başkanlıklarına bildirmek üzere gerekli notları aldı.

Vali Karadeniz, “Doğada artık daha fazla su yok”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, toplantıda, bazı mahalle muhtarlarının su kuyusu taleplerine yönelik,  “Barajlarımız dolsun, sulama kanallarına daha bol su gelsin istiyorsak yeni kuyular açmayı düşünmemeliyiz, doğada artık daha fazla su yok, yağışlar yetersiz.  Manisa’da 400, 500 metrelere kadar iniliyor, bu seviyelerde bile su çıkmayan yerler oluyor. Mevcut su kaynaklarımızı daha verimli ve tasarruflu kullanmanın formüllerini hep birlikte aramamız lazım. 6 Aralık tarihinde de Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün yetkililerinin de bulunduğu bir heyet Manisa’ya gelecek. Gediz Havzası’nda yer alan diğer illerin de katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilecek. Hepimizin üstüne düşen sorumluluğu yapması gerekiyor. Belki de ürün desenini de bu anlamda gözden geçirmek gerekebilir. Hangi ürünü yetiştirirsek daha az suyla daha fazla gelir elde edebiliriz sorusunun cevabının da bulunması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.11.2022 11:32:00 721 0

Tarih: 25.11.2022 11:32
Haberi Sesli Oku
6.05.2025 15:15:00