Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10189,84%-0,87
  • DOLAR

    32,29% 0,23
  • EURO

    35,02% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2407,22% -2,20
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,99

Vali Yaşar Karadeniz’ in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Vali Yaşar Karadeniz’ in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Tüm dünya insanlarının temel hak ve özgürlüklerini, insanlığın şeref ve haysiyetini evrensel boyutta güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edildiği 10 Aralık 1948 tar

SARUHANLI - Tüm dünya insanlarının temel hak ve özgürlüklerini, insanlığın şeref ve haysiyetini evrensel boyutta güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edildiği 10 Aralık 1948 tarihinin yıl dönümü, her sene ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanların hiçbir ayırım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve  onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. İnsanlar farklı ırklardan ve kültürlerden gelebilir, farklı değerlere sahip olabilirler. Bütün farklılıklara rağmen, insanlığın ortak paydası, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerdir. Bu, onurlu bir yaşamın gereği ve en temel şartıdır.

İnsan hakları konusunda, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi, toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesi için devletin gösterdiği gayretli çalışmalar kadar, bireylerin de çevrelerindeki insanların hak ve hürriyetlerine, saygı ve hoşgörü göstermeleri de büyük önem arz etmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor