Anahtar Kelimeler: tarihi Kurşunlu gezdi

Vali Ünlü, tarihi Kurşunlu Hanı gezdi
Manisa’da 19 Aralık Cumartesi günü görevine başlayan Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa’yı tanımak için çarşı esnafını ziyaret ederek tarihi Kurşunlu Han'da faaliyet gösteren geleneksel el sanatları atölyelerini gezdi.
Vali Enver Ünlü, çaşıda yer alan esnafı ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren esnaf ve vatandaşlar da Vali Ünlü’ye çay ikram etti.
Vatandaş ve esnafla sohbet eden Vali Ünlü, Manisa’daki görevine yeni başladığını, bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini Manisalılara ifade etti.
Vali Ünlü, vatandaşın ve esnafın sorun, talep ve önerileri olması halinde tüm Manisalılara kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.
Kurşunlu Han’a ziyaret
Vali Enver Ünlü daha sonra Hatuniye Camisi ile birlikte külliye olarak yaptırılan ve 2018 yılında tamamlanan restorasyonu sonrası hizmete açılan Kurşunlu Han’da Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla faaliyet gösteren geleneksel el sanatları atölyelerini gezdi. 37 usta öğretici tarafından toplam 44 ayrı kurs düzenlenen ve günlük 650 kursiyerin eğitim gördüğü atölyeleri ziyaret ederek kurslarda yapılan ürünler hakkında eğitmenlerden bilgi alan Vali Ünlü, geleneksel sanatlarımızın yaşatılmasından ve gelecek nesillere aktarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, göz nuru ve hünerli ellerle hayat bulan ürünlerin çok kıymetli olduğunu belirtti. Vali Ünlü, Kurşunlu Han’da gerçekleştirilen faaliyetler dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür etti.



Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

Alaşehir'de ilk kez 'Cennet Hurması Festivali' düzenlenecek

Muazzez Abacı'nın mal varlığı belli oldu

Doğduğu topraklarda 35 yıldır kimliksiz ve vatansız yaşıyor

Henüz 17 yaşında ama 95 yıl hapisle aranıyordu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 22.08.2023 16:05:00 1376 0
Tarih: 22.08.2023 16:05 Güncelleme: 22.08.2023 16:05
Haberi Sesli Oku