Vali Ünlü, mobil göç aracının çalışmalarını yerinde inceledi
Manisa Valisi Enver Ünlü, Turgutlu Polis Merkezi önünde görev yapan gezici “Mobil Göç” aracının çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Enver Ünlü'ye İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Turgutlu Kaymakam Vekili Mehmet Akif Temur, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Göç İdaresi Müdürü Nihal Arıt eşlik etti.
İl Göç İdaresi Müdürü Nihal Arıt ve ilgili personelden mobil göç aracındaki faaliyetler hakkında bilgi alan Vali Ünlü, aracın dönüşümlü olarak ilçelerde hizmet vermesinin önemine dikkat çekerek “İlimizde düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerde, güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduklarından şüphelendikleri kişilerin kimliklerini kontrol ediyor. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar, gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla mobil göç noktası araçlarına davet ediliyor. Burada, Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından GöçNet Veri Tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor; yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancılar, sınır dışı işlemlerinin başlatılması amacıyla Geri Gönderme Merkezlerine gönderiliyor. 4 Aralık 2023 tarihinde ilimizde uygulamaya başlanan Mobil Göç Noktamızda bu zamana kadar 2 bin 890 yabancı sorgulanmış olup, 54 yabancı sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilmiştir. İhtiyaç duyulan ilçelerde, Mobil Göç Aracımız gerekli kontrolleri gerçekleştirmek üzere görevlendirilmekte olup, düzensiz göçle etkin mücadele amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir” dedi.
Jandarma ve Emniyet'in müşterek, etkin ve verimli bir şekilde kullandığı mobil göç aracından alınan performansın olumlu olduğuna da dikkat çeken Vali Ünlü, “Düzensiz göçle mücadelede bize sağladığı büyük katkı göz önünde bulundurularak, ihtiyaç duyulması halinde mobil göç araçlarımızı ve mobil göç noktalarımızı arttırmak suretiyle düzensiz göçle mücadeleye etkin ve aralıksız bir şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan çalışma ile Polis Merkezleri ve Jandarma Karakollarının gereksiz meşgul edilmesinin önüne geçilerek, Manisa’daki düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerin etkinliği artırılmış oluyor.



Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 16.08.2024 10:08:00 864 0

Tarih: 16.08.2024 10:08 Güncelleme: 16.08.2024 10:08
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00