MANİSA - Vali Karadeniz, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine kaydının 10. yılı vesilesiyle “Mesir Macunu Festivali” nin güncel durumunun değerlendirildiği istişare toplantısına katıldı.

En kadim geleneklerimizden biri olan Mesir Macunu Festivali’nin UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine kaydının 10. yılı vesilesiyle bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Video konferans sistemiyle yapılan toplantıya; Vali Yaşar Karadeniz, UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Büyükşehir Belediye Başkan V. Mehmet Palabıyık, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve ilgililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, komisyonun yürüttüğü çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Palabıyık ve MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet ATAÇ da birer konuşma yaparak Mesir Macunu Festivali’nin Manisa ve Ülkemiz açısından önemine değindi.

Vali Karadeniz ise yaptığı konuşmada Mesir Macunu Festivali’nin Manisa ve Ülkemizin önemli ve uzun süredir devam eden kadim bir şifa geleneği olduğunu, Dünya üzerinde festivale dönüşen böylesine köklü bir şifa geleneğinin bulunmadığını belirterek bu uzun soluklu merhamet, şifa ve beraberlik geleneğini devam ettirmenin önemli bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Mesir Macunu Festivali’nin 2012 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine alınmasıyla birlikte uluslararası bir boyuta taşınarak insanlığın ortak kültür miraslarından birisi haline geldiğini de söyleyen Vali Karadeniz “UNESCO tarafından verilen bu kıymetli unvan festivalin daha geniş kitlelerce tanınmasına, güçlenmesine ve coşkusuna katkı sağlamıştır. Bu vesile ile UNESCO sürecinde çalışmaları yürüten, katkı sağlayan, emeği geçenlere ayrıca teşekkür ederim.  Bizler de bu kıymetli değeri en iyi şekilde muhafaza edip gelecek nesillere aktarmaya ve ülkemizle birlikte tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda pandemi sebebi ile ara verilen festivalimizi önümüzdeki yıl daha coşkulu ve daha geniş katılımlı olarak gerçekleştireceğiz” dedi.

Toplantı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun Somut Olmayan Kültürel Miras çalışmalarına ilişkin sunum yapılması, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.04.2022 08:07:00 851 0

Tarih: 27.04.2022 08:07
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00