SARUHANLI - Vali Yaşar Karadeniz, Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi ve Mevlevihane’yi ziyaret etti, Ulu Cami de devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Vali Yaşar Karadeniz, ilk olarak Manisa’da 500 yıl darüşşifa olarak kullanılan ve 8 yıldır da Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Tıp Tarihi Müzesi olarak hizmet veren Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesini ziyaret etti.

Türkiye’deki 10 tıp tarihi müzesinden biri olan, geçmişinde şifahane olarak kullanılan 3 yapıdan biri olan ve geçmişten günümüze tıp tarihinin yolculuğunun anlatıldığı müzede incelemelerde bulunan Vali Karadeniz, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, restorasyonu devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu

Vali Karadeniz, Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi ziyareti sonrasında Saruhanoğulları Beyliği’nin en önemli yapılarından biri olan ve restorasyon çalışmaları devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Karadeniz, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Manisa Mevlevihane’sine ziyaret

Vali Karadeniz daha sonra Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından inşa ettirilen Ulu Cami Külliyesi’nin bir bölümünü oluşturan Manisa Mevlevihane’sine ziyarette bulundu. Günümüzde Mevlevi kültürünün tanıtıldığı bir etnoğrafya müzesi olarak hizmet vermeye devam eden Mevlevihane’yi gezen Vali Karadeniz, Mevlevihane’nin tarihi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, öğretmenleri eşliğinde Mevlevihane’yi ziyaret eden öğrencilerle de sohbet ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretlerde Vali Karadeniz’e İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak eşlik etti.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.11.2021 16:49:00 608 0

Tarih: 26.11.2021 16:49

Haberi Sesli Oku