MANİSA - Vali Karadeniz, Akhisar İlçesinde Şeyh İsa’yı Anma ve 563. Çağlak Festivali açılış programına katıldı.

Şeyh İsa Camisinde gerçekleştirilen anma programında yaptığı konuşmada Pençe Kilit Operasyonu'nda çıkan çatışmada 5 askerimizin şehit olması sebebiyle festivalin kortej yürüyüşünün iptal edilerek festivalin de şehitlerimizi anma programı şeklinde düzenlediğini ifade eden Vali Karadeniz, “Belediye Başkanımız beni Çağlak Festivaline davet ettiğinde coşkulu bir festivale katılmayı arzu ediyordum. Ama dün 5 askerimizin şehit olması sebebiyle festivali bir anma programı şeklinde gerçekleştireceğiz. Bizler burada bu anma törenini de huzurlu bir şekilde yapıyorsak bunu o şehitlerimize borçluyuz. Bu onlara bir vefa borcumuzdur. Bu anlamda tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Zor bir coğrafyada yaşadığımızı hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini hatırlatan Vali Karadeniz, “Bu coğrafyada millet olarak var olmak istiyorsak yaşamak istiyorsak mutlaka bunun bedelini ödememiz gerekiyor. Bizden önceki atalarımız bu bedeli ödediler, bizler ödüyoruz ve bizlerden sonra ki nesillerin de bu bedeli ödememesi için onların daha huzurlu ortamda yaşamasının mücadelesini de aslında bugün veriyoruz. İnşallah millet olarak bunda da hepimiz muvaffak olacağız” dedi.

Vali Karadeniz, millet olarak var olmak için millet olmanın bazı değerleri olduğunu ifade ederek; “Bu değerlerimize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Festivallerimiz de Türk milletinin en önemli geleneğidir. Her ne kadar adına festival desek de bu batıdan gelen kelimeyi kullansak da aslında bizim dilimizde bunun karşılığı şenlik ve panayırdır. Şenlik ve panayır düzenlemek de orada bir arada olmak da birliğin bütünlüğün simgesidir. Bunu yaşatmak da Türk Milletinin ortak bir geleneğidir ve yüzyıllardır devam eder” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en köklü festivallerinden şenliklerinden iki tanesinin Manisa’da düzenlendiğini belirten Vali Karadeniz konuşmasına şöyle devam etti: “Çağlak Festivali’nin ve Şeyh İsa’yı Anma Programını daha ulusal düzeyde daha güçlü bir şekilde kutlamanın Akhisar’ın ve festivalin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bugün bu anma programını oluşturup günümüze getirenler bu konuda çok önemli aşamalar kaydetmişler. Ancak gelinen noktadan bunu daha ileriye taşımak da bundan sonra hepimizin ortak görevi olmalıdır diye düşünüyorum. Bir insanın fikirlerinin 500 yıldan fazla yaşaması kolay bir şey değil. Bunu sağlayabilmek için o günlerde Şeyh İsa Hazretlerinin etrafına nasıl

bir ışık tuttuğunu bizim hayal etmemiz bile mümkün değil. Sadece onun bize bıraktığı yazılı eserlerden okuduğumuz sözlerini biliyoruz. Bugün burada okunan vasiyetinde ‘Ben kimsenin yanında bugüne kadar yatmadım. Benim cenazemi de kimsenin yanına yatırmayın’ sözündeki büyüklüğü bile tek başına onun nasıl farklı bir yaşantısı olduğunun, nasıl bir hayat sürdüğünün ve nasıl fikirlerinin ve adının 500 yıldan fazla yaşamasının bir tesadüf olmadığının bana göre çok önemli bir göstergesidir. Çağlak Festivalinin de Türkiye’de tanınan festivallerden biri olacağını ümit ediyorum. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Akhisar Belediyemize, katkı sunan herkese, teşekkür ediyorum.”

Şeyh İsa’yı Anma ve 563. Çağlak Festivali açılış programına Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda Festivalin düzenlenmesine destek veren kurum, kuruluş ve kişilere katkılarından dolayı plaket verildi.

Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar ile son buldu



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.05.2022 10:40:00 605 0

Tarih: 26.05.2022 10:40 Güncelleme: 26.05.2022 10:40
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00