MANİSA - Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştiren Vali Karadeniz, Mülki İdare Amirliğine ilişkin bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Vali Karadeniz, öğrencilerin merak ettikleri konulara ilişkin sorularını da yanıtladı.

Öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide yönetim faaliyetlerinin içinde beş ana kavramı yönetmenin olduğunu belirten Vali Karadeniz, “Bunlardan birincisi bize yasaların, yönetmeliklerin, anayasanın vermiş olduğu görevler. İkincisi bu işleri yönetirken insan kaynaklarından istifade ediyoruz, insan kaynaklarımızı yöneteceğiz. Üçüncüsü bunları yapmak için bir bütçeye ihtiyacımız var. Dolayısıyla bütçemizi yönetmek zorundayız. Dördüncüsü olarak halkla ilişkiler ve basın bölümü var. Bu da çok önemli bir yönetim. Beşinci olarak yöneteceğimiz şey ise zamandır. Bu beş maddeyi ne kadar iyi yönetirsek başarı da o kadar artacaktır” dedi.

‘Öngörü yeteneği güçlü olan insan yönetimde başarılı’

Vali Karadeniz, öğrencilere derslerde elbette ki teoriler verildiğini dile getirerek; “Derslerde kuralların anlatılması size bir misyon yüklüyor. Karşılaştığınız sorunlarla nasıl mücadele edeceğinizle ilgili sizin kişiliğinizin gelişmesine ve az önce saydığım beş maddeyi yönetmekle ilgili bir misyon yükleniyor. Bundan sonrasında ise kişisel yönetim sanatı devreye giriyor. Özellikle öngörü yeteneği ne kadar güçlü ise bir insanın bu beş şeyi o kadar iyi yönetebildiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yönetim konusunda da gruplandırma yapılacak olursa yönetimi üç gruba ayırmak gerektiğini söyleyen Vali Karadeniz, “Birincisi herkesin kişiliği ve çalışma şekli farklıdır. İkincisi her yaşadığımızdan çıkardığımız dersler vardır. Bu sadece öğrencilik yıllarında aldığımız dersler değil yönetirken de ders alıyoruz. Tecrübe dediğimiz şey yaşadıklarımızdan aldığımız derslerde öğrendiklerimizdir. Ne zaman ki biz ders almayı öğrenmeyi bırakırsak o zaman eskimiş, yaşlanmış hale geliriz. Belki o mesleki gelişimimizden kendimizi koparmış oluruz. Son olarak da aslında yönetim sanatını fıkralardan da öğreniyoruz. Nasreddin Hoca fıkralarının gerçekten günlük hayatta karşılaştığımız yönetimle ilgili bazı konularda bize çok şey öğrettiğini düşünüyorum.” dedi.

Meslek hayatı süresince karşılaştığı faklı olaylar ve tecrübeleri de öğrencilerle paylaşan Vali Karadeniz, sonuç odaklı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlara yapılan işleri, kendimizi ve kurumları doğru anlatabilmenin yani yönetimin önemli bir kavramı olan basın ve halkla ilişkiler konusunun önemine değindi.

‘İnsanlara faydalı olmak için çalışmak gerekli’

Öğrencilere, üniversitelerin araştırma yerleri olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, sınıfta alınan bilgilerle yetinmeyip bu konulara ilişkin çeşitli araştırmalar yapmanın kendi donanımları için çok yararlı olacağını belirtti.

Para, makam gibi hırslara kapılmadan insanlara faydalı olmak için çalışma ilkesinin benimsenmesinin ve hangi meslek yapılırsa yapılsın bu bilinçle doğru ve dürüst bir şekilde ilerlenirse başarılı olunacağını da söyleyen Vali Karadeniz, söyleşi sonunda öğrencilere başarılar diledi.

Söz alan öğrencilerde Vali Yaşar Karadeniz’i okullarında görmekten, kendisinin bilgi ve tecrübelerini dinlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.



NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 16.12.2022 09:14:00 0
Tarih: 16.12.2022 09:14 Güncelleme: 16.12.2022 09:14
Haberi Sesli Oku